Δυσαρέσκεια Μαξίμου για Χρυσοχοΐδη λόγω της διαφυγής του χρυσαυγίτη Παππά

«Γαλάζια πηγαδάκια» στη Βουλή για την εξαφάνιση του φυγόποινου Παππά και τις ευθύνες Χρυσοχοΐδη

Μαύρα σύννεφα στις σχέσεις Μεγάρου Μαξίμου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει προκαλέσει το φιάσκο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας που κατάφεραν να χάσουν μέσα από τα χέρια τους τον υμνητή του Χίτλερ και «νούμερο δύο» της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστο Παππά, λίγες μόλις μέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του συνδικαλιστή της αστυνομίας, Στρατή Μπαλάσκα που γελούσε ειρωνικά σε τηλεπαράθυρο λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να τους ξεφύγουν». 

Με τις μέρες να περνούν και τον χρυσαυγίτη Παππά να μένει άφαντος, η αδυναμία σύλληψής του βαραίνει ολοένα και περισσότερο, προσωπικά, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τον οποίο φαίνεται να κρατούν αποστάσεις διάφοροι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, όπως διαπιστώθηκε και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στη Βουλή, μετά και την ατάκα του υπουργού περί «εθνικισμού των 12 μιλίων».

Τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναδεικνύει με δημοσίευμά του, στην πρώτη μάλιστα σελίδα, η εφημερίδα «Τα Νέα», από τη στήλη «Μικροπολιτικός», όπου γράφει αναλυτικά για τις «συζητήσεις στους κυβερνητικούς διαδρόμους»:

«Το μήνυμα του Μαξίμου ερμηνεύεται από χθες στους κυβερνητικούς διαδρόμους ποικιλοτρόπως.

Το μετέφερε στο χθεσινό μπρίφινγκ ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξαφάνιση του φυγόποινου Χρήστου Παππά.

«Ο Πρωθυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα όχι μετά από δύο εβδομάδες» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζοντας όμως παράλληλα μια συγκρατημένη στήριξη στην Αστυνομία και την πολιτική ηγεσία της τονίζοντας πως «είναι σαφής και η τοποθέτηση από την ΕΛ.ΑΣ και από τους αρμόδιους, υπουργό και υφυπουργό, σχετικά με το περιοριστικό πλαίσιο το οποίο ίσχυε κατά τον χρόνο στον οποίο θα έπρεπε να δηλώνει την παρουσία του ο κ. Παππάς».

Δηλαδή, το Μαξίμου καλύφθηκε από την απάντηση που δόθηκε, αλλά γίνεται σαφές ότι όσο περνάνε οι μέρες τόσο θα χειροτερεύει η εικόνα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πάντως, θυμίζω, ότι βρέθηκε στο επίκεντρο και της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας για την ατάκα του περί «εθνικισμού των 12 μιλίων». Ο Νίκος Δένδιας απέφυγε να σχολιάσει άρα και να στηρίξει, ενώ διάφοροι «γαλάζιοι» βουλευτές δεν απέφευγαν στα πηγαδάκια τα αρνητικά σχόλια».