Δυσαρέσκεια Φίλη για τους χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών

Πυρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη εξαπέλυσε μέσω του Real FM o Νίκος Φίλης, διερωτώμενος γιατί ενώ γνώριζε πως δεν θα παίρναμε μέτρα για το χρέος και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, έλεγε άλλα.

NewsRoom 03/07/2017 | 11:23

Σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών επίσης στον Real FM, ότι «όλοι ξέραμε πως δεν θα είχαμε τώρα μέτρα για χρέος και QE», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν το γνώριζε» και πρέπει να συζητηθεί στα όργανα το γεγονός μήπως ήταν τελικά λάθος η στρατηγική.

«Ο κ. Χουλιαράκης γιατί τα έλεγε, αφού τα ήξερε; Ως υπεύθυνος των Οικονομικών το ήξερε; Μου κάνει εντύπωση. Εγώ δεν το ήξερα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης ενώ διαφώνησε ανοιχτά με τις φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία του εφαρμοζόμενου προγράμματος.

«Μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, με βάση ένα πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2015, σκληρό πρόγραμμα λόγω της συμφωνίας του καλοκαιριού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, λέγαμε ότι αυτό δεν είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το υιοθετούμε», συμπλήρωσε.