Newsroom

Newsroom

Δυο ξένοι στην ίδια βουλή – Μονόδρομος οι εκλογές

Στην τακτική της τεχνητής πόλωσης, της ρευστότητας και της αβεβαιότητας για τις εξελίξεις επενδύει ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη…

samaras 1 2

Στην τακτική της τεχνητής πόλωσης, της ρευστότητας και της αβεβαιότητας για τις εξελίξεις επενδύει ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη και να επιβιώσει πολιτικά την “επόμενη ημέρα”. Σε μια “επίδειξη αδυναμίας” απέρριψε το πλαίσιο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων “στα αυτονόητα”, το οποίο υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε η χώρα να οδηγηθεί με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο σε εκλογές, από τις οποίες θα προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση που με νωπή λαϊκή εντολή και στήριξη θα διαπραγματευθεί πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Γι’ αυτό και «διαπραγμάτευση χωρίς λαϊκή εντολή δεν υπάρχει» διαμηνύει η Κουμουνδούρου.

Η σαφής πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν: Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να οριστεί ημερομηνία εκλογών πριν από την προεδρική εκλογή και την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους, καθώς επίσης διερεύνηση συμφωνίας στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο, απέρριψε την πρόταση ισχυριζόμενος ότι διαθέτει τους 180 (!) χωρίς καμία αναφορά στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ουσιαστικά όμως, ο Πρωθυπουργός απερρίψε την πρόταση Τσίπρα για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, για να διερευνηθεί συμφωνία στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και να οριστεί ημερομηνία εκλογών για ανάδειξη κυβέρνησης με ισχυρή εντολή απο τον λαό.