Newsroom

Newsroom

Δύο συμβουλές για να διαλέξεις τον υπολογιστή που πραγματικά χρειάζεσαι

Είναι γεγονός πως από μήνα σε μήνα παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές τόσο από τεχνολογικής όσο και από οικονομικής άποψης σε ό,τι αφορά την αγορά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

57e8fae41dc524dd0d8b4714

Οι τιμές στην αγορά αλλάζουν, μερικά υποσυστήματα ίσως να έχουν εξαντληθεί ενώ νέα και βελτιωμένα μοντέλα σε κάθε υποσύστημα εμφανίζονται. Όμως, με τόσες επιλογές που έχεις για να διαλέξεις, εάν μάλιστα δεν έχεις «ψαχτείς» όσο πρέπει, σίγουρα κάπου θα το… χάσεις.

Πριν αγοράσεις ένα καινούργιο PC θα πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά γιατί πραγματικά τον χρειάζεσαι και φυσικά να θέσεις το τελικό ύψος του budget σου. Βέβαια, πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά αν όντως έχεις ανάγκη να αγοράσεις έναν νέο υπολογιστή ή απλώς να αναβαθμίσεις μερικά συστήματα του υπολογιστή που έχεις τώρα.

Η πρώτη συμβουλή είναι απλή. Ξεκαθάρισε τις ανάγκες σου. Δηλαδή, χρειάζεσαι ένα PC για καθημερινή δουλειά γραφείου; Για δουλειά σπιτιού; Για να βλέπεις ταινίες, να χαζεύεις στο ίντερνετ και στο Facebook; Να παίζεις παιχνίδια; Να «τρέχεις» «βαριά» προγράμματα;

Εάν έχεις καταλήξει στο τί ακριβώς θες, τότε τα πράγματα γίνονται πιο απλά.

Η δεύτερη συμβουλή. Είσαι στο στάδιο που πρέπει να αποφασίσεις εάν θα πάρεις έναν ready-to-go υπολογιστή ή θα τον φτιάξεις εσύ όπως θες. Εάν επιλέξεις το πρώτο, τότε σίγουρα θα πρέπει να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς. Να δεις τί συνθέσεις υπάρχουν και ποια ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου. Πρόσεξε. Εάν μια σύνθεση είναι για παράδειγμα 50 ευρώ πιο ακριβή από μια άλλη, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και καλύτερη.

Εάν επιλέξεις το δεύτερο, δηλαδή να φτιάξεις από την αρχή τον υπολογιστή που θες, τότε είναι απαραίτητο εάν δεν γνωρίζεις ο ίδιος από υπολογιστές, να μιλήσεις με κάποιον που ξέρει. Είτε πρόκειται για τον κολλητό σου, για έναν γνωστό, είτε για τον ειδικό τεχνικό στο κατάστημα που θα επιλέξεις για να τον φτιάξεις.

Μεταξύ μας, καλύτερα να εμπιστευτείς τον τεχνικό. Σίγουρα θα ξέρει λίγο καλύτερα από τον κολλητό που έχεις για να σου κάνει μια στο τόσο κανά φορμάτ.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…