Newsroom

Newsroom

Δύο συλλήψεις στη Γερμανία – Αποκλεισμός περιοχής για την αναζήτηση υπόπτου για βομβιστική επίθεση (βίντεο)

Η αστυνομία της Σαξονίας, διεξήγαγε το Σάββατο μεγάλη επιχείρηση στην συνοικία Φριτς-Χέκερτ Γκέμπιετ στην πόλη Τσέμνιτς της ανατολικής Γερμανίας, αναζητώντας έναν Σύρο, 22 ετών, ύποπτο για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης.

57f90c541dc5243d408b45d1

Η αστυνομία της Σαξονίας εξέδωσε ένταλμα έρευνας για τον Σύρο Τζάμπερ Αλμπάκρ, γεννημένο τον Ιανουάριο του 1994, που φορά μαύρη μπλούζα με κουκούλα και είναι «ύποπτος για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε διαμέρισμα η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης, η αστυνομία δεν βρήκε τον ύποπτο αλλά υλικά ιδιαίτερα εκρηκτικά, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της. «Πρέπει να θεωρούμε ότι το πρόσωπο αυτό είναι επικίνδυνο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με απογευματινή ανακοίνωση, οι αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες στη διάρκεια των ερευνών, χωρίς όμως να διευκρινιστεί αν μεταξύ τους είναι και ο 22χρονος Σύρος  


Η αστυνομία εισήλθε βίαια στο κτίριο και ανάρτησε μήνυμα στο Twitter που έλεγε: «Η έκρηξη που ακούστηκε ήταν ένας τρόπος για την πρόσβαση της αστυνομίας. Ένα πρόσωπο που έχει σχέση με την υπόθεση δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί».

«Παρακαλώ παραμείνετε στα διαμερίσματά σας μέσα στην περιοχή που έχει αποκλειστεί και ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας εδώ και επί τόπου», πρόσθεσε στο Τwitter.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Focus online, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Τζάμπερ Αλμπάκρ έφθασε πέρυσι στη Γερμανία και παρακολουθείτο από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Φέρεται να θεωρείτο ύποπτος για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης που είχε στόχο γερμανικό αεροδρόμιο.

«Λαμβάνουμε τα γεγονότα αυτά σοβαρά υπόψη. Οι αρμόδιες αρχές είναι σε στενή συνεργασία», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…