Δύο ώρες μίλαγαν στο τηλέφωνο Μέρκελ-Ολάντ-Πούτιν-Ποροσένκο για την Ουκρανία

Τηλεφωνική διάσκεψη «που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες» με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο…

merkel 27

Τηλεφωνική διάσκεψη «που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες» με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο, είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μία ημέρα πριν από την εκπνοή της εκεχειρίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γαλλικό προεδρικό Μέγαρο.

Στην τηλεφωνική συνομιλία, τη δεύτερη σε διάστημα τεσσάρων ημερών, «υπογράμμισαν τη σημασία νέων απτών βημάτων με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης ασφαλείας στο πεδίο, την παράταση της εκεχειρίας και την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου» που παρουσίασε η Ουκρανία, επιβεβαίωσε η γαλλική Προεδρία με δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει εκ νέου τη Δευτέρα με τους ομολόγους του της Γαλλίας και Ρωσίας, καθώς και με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η τηλεφωνική διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες πριν από τη λήξη της εκεχειρίας στη ρωσόφωνη, βιομηχανική περιοχή Ντονμπάς.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε τον Ουκρανό ομόλογό του να παρατείνει την εκεχειρία που λήγει τη Δευτέρα στην ανατολική Ουκρανία.

«Κάλεσε τον Ποροσένκο να παρατείνει το καθεστώς της εκεχειρίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ανέφερε το Κρεμλίνο, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά την τηλεφωνική διάσκεψη.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…