Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Νεκροί η μητέρα και ο αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση πτώσης ενός αυτοκινήτου στην θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας. Στελέχη του Λιμενικού ανέσυραν νωρίς το απόγευμα δύο σορούς μέσα από το βυθισμένο αυτοκίνητο

4918668

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη Σοφία Μαυρίκου 75 ετών και τον Θεόδωρο Μαυρίκο 53 ετών. Οι ταυτότητες των θυμάτων ταιριάζουν με τον Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος πριν από τρία χρόνια πέθανε στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του στην Αττική οδό λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των στο κύκλωμα εκβιαστών.

Όταν οι άνδρες του λιμενικού κατάφεραν και ανέσυραν το αυτοκίνητο στην επιφάνεια αντίκρισαν μέσα στο αυτοκίνητο δύο ανθρώπους και τους δύο νεκρούς. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, και έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει.Μάλιστα, ο ίδιος εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Επίσης, μαρτυρίες αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό, προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο που απαγορεύεται για το ευρύ κοινό, και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα. Ακόμα, αναφέρεται πως στο αμάξι ήταν δύο σκυλιά, το ένα από τα οποία βγήκε στην επιφάνεια και σώθηκε.

Άμεσα στο σημείο είχαν σπεύσει άνδρες του λιμενικού και βατραχάνθρωποι οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε έρευνες οι οποίες έφεραν το εν λόγω, τραγικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στην καμπίνα του πολυτελούς τζιπ Πόρσε Καγιέν  όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, το 2016. 

Εμπλοκή Μαυρίκου στην υπόθεση Novartis

Ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση των του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων, είχε προκαλέσει τεράστιο θόρυβο και είχε προβληματίσει τις αρχές, οι οποίες είχαν κάνει “φύλλο και φτερό” το αυτοκίνητό του.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento φέρεται σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis, να έπαιρνε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων.

Τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του, αφού ο ίδιος εμφανίζεται να κρατούσε ένα ποσοστό και να έδινε το υπόλοιπο σε συγκεκριμένους πολιτικούς. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ίσως εκείνος που ξέπλενε μέσω των διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του το χρήμα που η Novartis ήθελε να μοιράσει σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου αυτά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της.

Μάλιστα, για το ρόλο του Μαυρίκου γίνεται αναφορά και στα έγγραφα του FBI. Ειδικότερα:

«To 2013, ο Φρουζής ήθελε τον Μαυρίκος (γνωστό στον συντάκτη ως Παναγιώτης Μαυρίκος) να γίνει η επόμενη εταιρεία ξεπλύματος χρήματος. Ο Μαυρίκος είχε εμπλακεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Ο Μαυίρκιος έβαλε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες για τη Novartis. Η Zenith Media ήταν υπεύθυνη για την παροχή ανάλυσης όλων των διαφημίσεων στα media. Ο Μαυρίκος ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Μαυρίκος είχε πρόσβαση σε 3-4 υπουργούς Υγείας.»

Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών προκαλεί εν τω μεταξύ ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Είναι σαφές λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση της Novartis χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσον από ενδεχόμενη κατάθεσή του απειλούνταν ισχυρά πρόσωπα.