Newsroom

Newsroom

Δύο νεκροί πιλότοι στην Τουρκία σε συντριβή εκπαιδευτικού – Τρέχουν να αναπληρώσουν τα κενά στην Άγκυρα

Η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που άφησε στην τουρκική πολεμική αεροπορία η αποστράτευση 265 μάχιμων πιλότων έχει οδυνηρές επιπτώσεις.

57b439281dc5241c2c8b4a43

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Δύο άτομα, εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος, σκοτώθηκαν όταν το εκπαιδευτικό αεροπλάνο τύπου Cessna στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην περιοχή του Τεκίρνταγ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN Turk.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Τσορλού όπου έχει έδρα η αερολέσχη στην οποία ανήκε.

«Ο ένας που σκοτώθηκε ήταν εκπαιδευόμενος και ο άλλος ο εκπαιδευτής» δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Φατίχ Κιζιλτοπρακ.

Οι αερολέσχες παίζουν σημαντικό ρόλο στην Τουρκία καθώς σε μεγάλο βαθμό προετοιμάζουν τους υποψήφιους πιλότους για την είσοδό τους στην ακαδημία της τουρκικής αεροπορίας

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο koutipandoras.gr έμπειρος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, η Τουρκία θα χρειαστεί ένα διάστημα από ένα μέχρι και 5 χρόνια για να αναπληρώσει τον αριθμό των αποστρατευθέντων πιλότων και σίγουρα πολύ περισσότερα για να φτάσουν αυτοί στο επίπεδο εμπειρίας που είχαν οι 265 που διώχθηκαν από το καθεστώς του Ερντογάν.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…