Newsroom

Newsroom

Δύο νεκροί από σύγκρουση αλιευτικού σκάφους με υδροφόρα στην Αίγινα

Δύο αδέρφια ηλικίας 62 και 74 ετών, τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν το αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με υδροφόρα 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

5800d9011dc52413198b4580

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η υδροφόρα «Αίγινα 2» συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης» στις 7.30 το πρωί της Τετάρτης

Το αλιευτικό βυθίστηκε σχεδόν αμέσως και οι δύο αλιείς περισυνελέγησαν από το εξαμελές πλήρωμα της υδροφόρας χωρίς τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια, διακομίστηκαν στην Αίγινα, προκειμένου να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από τη σύγκρουση διαλύθηκε το ξύλινο αλιευτικό σκάφος των δύο άτυχων αδελφών, που εκτιμάται ότι μάζευαν τα δίχτυα τους όταν συνέβη το ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό αφού φέρεται να μην ήξεραν κολύμπι.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Αίγινας, το οποίο απαγόρευσε τον απόπλου της υδροφόρας προκειμένου να επιθεωρηθεί, ενώ τα μέλη του πληρώματος της υδροφόρας οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για το περιστατικό

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό σύγκρουσης του Δεξαμενόπλοιου Υδροφόρου “ΑΙΓΙΝΑ” Ν.Π. 9252 με το Αλιευτικό σκάφος “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ” Λ. Αίγινας 1465, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. βορειοδυτικά της Σουβάλας ν. Αίγινας.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η βύθιση του Αλιευτικού, ενώ οι δύο (02) επιβαίνοντες σ΄ αυτό, περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του Δεξαμενόπλοιου Υδροφόρου, χωρίς ωστόσο να έχουν τις αισθήσεις τους, κατά δήλωση του πλοιάρχου.

Το Δεξαμενόπλοιο Υδροφόρο “ΑΙΓΙΝΑ” κατέπλευσε στο λιμένα Αίγινας, όπου από το πλήρωμα του ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο ατόμων, ηλικίας 62 και 74 χρονών.

Στην θαλάσσια περιοχή του συμβάντος μετέβη κλιμάκιο στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προκειμένου διενεργήσει περαιτέρω έρευνα. Παράλληλα, προσωπικό της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛ.Υ.Δ.Ν.Α.) έχει ήδη επιληφθεί του περιστατικού και μεταβαίνει στην περιοχή προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4033/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Από το Λιμεναρχείο της Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, συνελήφθη ο Πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος του Δεξαμενόπλοιου Υδροφόρου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος