Δύο νεκροί απ' τον εκτροχιασμό τρένου έξω απ' τη Θεσσαλονίκη

Δύο νεκροί, και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας μηχανοδηγός ο οποίος είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο νεότερος τραγικός απολογισμός του εκτροχιασμού της υπ' αριθμόν 58 επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity του ΟΣΕ, με 100 επιβαίνοντες, που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ έξω από τη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν από το σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού Άδενδρο.

59178e871dc52489018b4647

Δέκα ελαφρά τραυματίες – Aδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής οι συνθήκες του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας

Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησαν από την Αθήνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών

«Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει έρευνα για τoν εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας. Να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες για το αποψινό τραγικό δυστύχημα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα τραίνα στον Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα. Στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν η κυκλοφορία γίνεται από μονή γραμμή.

To χρονικό 

Σε 100 ανέρχονται τα άτομα που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτροχιάστηκε στα 200 μέτρα πριν το Σιδηροδρομικό Σταθμό του ‘Αδενδρου, περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη, όπως επισημάνθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρόβλημα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπίζεται στα δύο πρώτα βαγόνια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διέσχισε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται.

Μέχρι τις 23.40 είχαν απεγκλωβιστεί τρεις άνθρωποι, ο μηχανοδηγός που είναι σοβαρά τραυματισμένος και διασωληνώθηκε, και δύο ακόμα που είναι ελαφρύτερα τραυματισμένοι. Η πυροσβεστική θα προχωρήσει σε έρευνες στο δεύτερο βαγόνι, όπου ήταν το κυλικείο και έχει διπλώσει, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και να απεγκλωβίσει άλλους τραυματίες.

Oι τραυματίες διακομίζονται στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος, Παπαγεωργίου και Παπανικολάου, που βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα, ενώ συγγενείς παραλαμβάνουν όσους επιβάτες δεν έχουν τραυματιστεί. Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει το απόγευμα από την Αθήνα και το βράδυ επρόκειτο να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ, υπό άγνωστες συνθήκες, φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια, με τη μηχανή της αμαξοστοιχίας να προσκρούει σε αποθήκη του ΟΣΕ που βρίσκεται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές. 

Υπενθυμίζεται ότι η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στις 09.40 το βράδυ του Σαββάτου. 

(Φωτογραφία αρχείου)



Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…