Newsroom

Newsroom

Δύο νέες ταινίες στις αίθουσες: «Η Δίκη των 7 του Σικάγο» και «Vivarium»

Μόλις δύο ταινίες κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στους θερινούς κινηματογράφους.

sikago

Η Δίκη των 7 του Σικάγο

Το πολιτικό θρίλερ του Άαρον Σόρκιν ακολουθεί τα πραγματικά γεγονότα του 1968, όταν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για το Βιετνάμ έλαβαν τόσο μεγάλες διαστάσεις ώστε η κυβέρνηση Λίντον Τζόνσον αποφάσισε να προχωρήσει σε πλήρη καταστολή, γεγονός που πυροδότησε τα γεγονότα και οδήγησε σε εξέγερση. Επί πέντε ημέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καιγόταν.

Οι οργανωτές της διαδήλωσης -μεταξύ των οποίων οι  Άμπι Χόφμαν, Τζέρι Ρούμπιν, Τομ Χέιντεν και Μπόμπι Σιλ- κατηγορήθηκαν για συνωμοσία και υποκίνηση εξέγερσης και η δίκη που ακολούθησε παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος. 

«Vivarium» του Λόρκαν Φίνεγκαν

Το θρίλερ μυστηρίου του Λόρκαν Φίνεγκαν ξεχώρισε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών. Ένα νιόπαντρο ζευγάρι που ψάχνει να αγοράσει σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη σε ένα εξίσου μυστηριώδες -και απολύτως αποστειρωμένο- προάστιο, που μοιάζει με λαβύρινθο, καθώς όλα τα σπίτια είναι πανομοιότυπα.

Ο μεσίτης θα τους εγκαταστήσει σε ένα από τα έτοιμα σπίτια, που διαθέτει τα πάντα και θα εξαφανιστεί κάτω από περίεργες συνθήκες. Το ζευγάρι θα βρεθεί παγιδευμένο, χωρίς έξοδο διαφυγής.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020.

Όπως έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης «είναι μια σκοτεινή, παράξενη και σουρεαλιστική ταινία για τον τρόπο που πολλοί ζουν τη ζωή τους και παγιδεύονται μέσα σε αυτήν. Ό τόνος της ταινίας είναι πολύ κοντά στο “Twilight Zone” και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1970. Και η Ίμοτζεν και ο Τζέσε ήταν καταπληκτικοί σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Σίγουρα έχω επηρεαστεί από τις ταινίες του Ρόι Άντερσον».

Παίζουν: Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Ίμοτζεν Πουτς

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους