Δυο χρόνια ΝΔ, δύο χρόνια Μητσοτάκης. Να μας ζήσουν…

Τι άλλο θα δούμε; Τι άλλο θ’ακούσουμε; Τι άλλο μας περιμένει;

5223236

Δύο χρόνια ΝΔ, δύο χρόνια παρακμής και οπισθοδρόμησης. Δύο χρόνια πολιτισμικής κακογουστιάς που όμοια της δεν ξαναζήσαμε από την μεταπολίτευση και μετά. Δύο χρόνια ΝΔ και αν θέλουμε να συνοψίσουμε, να συμπυκνώσουμε και να κατανοήσουμε αυτή τη περίοδο, θα πρέπει να σταθούμε στην τελευταία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ». Ένα σημείο της συνέντευξης αυτής, αποπνέει όλο το ήθος και το ύφος του μπλε, γκρίζου, μαύρου μίγματος που μας κυβερνά.

«Κάποια στιγμή πρέπει να το πούμε, ότι υπήρξε ένα ουσιαστικότατο σαμποτάζ, υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά από ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας- από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα, ασυγχώρητο.»

Ο προοδευτικός, φιλελεύθερος κεντροδεξιός πολιτικός όπως αυτοπρoσδιορίζεται o Μητσοτάκης στην συνέντευξη του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ», δίνει ρέστα υποκρισίας, ψεύδεται όπως συνήθως ασύστολα, συκοφαντεί και προβοκάρει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η πρώτη διετία της ΝΔ αυτά τα χαρακτηριστικά είχε. Ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης, μισές αλήθειες, συνεχή ψέματα, συκοφαντίες, παραπλάνηση. Μια σύγχρονη δεξιά, που ξεπήδησε μέσα από τις σκοτεινές στιγμές του παρελθόντος της και κυβερνά μέσω της εικονικής πραγματικότητας και της προπαγάνδας. Δημιουργώντας ένα παρακμιακό τοπίο αντάξιο του ήθους και του πολιτισμού των στελεχών της.

Είναι μια μικτή κυβέρνηση προσκηνίου και παρασκηνίου, που οι υπουργοί της ουσιαστικά συγκυβερνούν με τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι της παρέχουν πλήρη κάλυψη και προστασία, επιβάλλοντας την γραμμή τους στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι μια κυβέρνηση του ΣΕΒ και της διαπλοκής.

Γιά πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, μια κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι ταυτισμένοι και παραδομένοι χωρίς αμφιβολίες και αναστολές στα ιδιωτικά συμφέροντα. Έχουν γίνει ένα και είναι δύσκολο να διακρίνεις εάν κυβερνά ο Μητσοτάκης, ή ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος και όλο το υπόλοιπο επιχειρηματικό ανφάν γκατέ.

Η παράδοση άνευ όρων του Μητσοτάκη στα ιδιωτικά συμφέροντα, εγγυάται την απόλυτη μιντιακή του υποστήριξη, με αντάλλαγμα την παράδοση του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό.

Όλες οι κινήσεις που γίνονται εξυπηρετούν αυτή τη λογική σφετερισμού των δημοσίων αγαθών και την παράδοση τους στον ληστρικό κόσμο της διαπλοκής και των παμφάγων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η άρνηση ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, η παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στους γιάπηδες, που απαλάσονται προκαταβολικά για τις λαμογιές τους, η δήθεν ενίσχυση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το τυράκι των προτύπων και πειραματικών σχολείων και από εκεί και πέρα το χάος, εντάσσονται και υπακούν σ’αυτή τη λογική. Αλώστε έχουμε πρωθυπουργό απόλυτα κυνικό που τον καθοδηγούν τα ταξικά πιστεύω του: «Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση», «δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν επαγγέλματα δημιουργικά». Και τα λέει όλα αυτά, εννοώντας τις λαϊκές τάξεις και τα παιδιά τους κι όχι τα δικά του παιδιά, ή τα παιδιά της ελίτ που με ταξικό πάθος τον στηρίζει.

Και προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις αυτή η επίθεση ενάντια στις λαϊκές τάξεις, πρέπει να γκρεμιστούν όλα τα αναχώματα, όλα τα τείχη της κοινωνικής συνείδησης, να γίνουν αλοιφή η μνήμη μας, οι αξίες μας, η αγωνιστική παράδοση του λαού μας. Ότι τους εμποδίζει να σαρώσουν και να επιβάλουν την καταστρεπτική ιδεολογία τους.

Ο Μητσοτάκης με τις συνεχείς δηλώσεις του προσπαθεί να αποδομήσει όλο το αφήγημα τις σταθερές και τις αξίες της ιστορίας της Ελλάδας των τελευταίων ογδόντα χρόνων.

«…στην Εθνική Αντίσταση πολέμησε όλος ο ελληνικός λαός και κάποια στιγμή αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί. Δεν αποτελεί προνόμιο, η Εθνική Αντίσταση, της Αριστεράς…»

«…και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων…»

«…άντε να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα. Αρκετά πια. Σας τα είπα για την Αντίσταση θα τα ακούσετε και για το Πολυτεχνείο..»

Προσπαθεί να γίνει ο οδοστρωτήρας και να συκοφαντήσει όλα αυτά που κράτησαν όρθιο τον λαό μας. Προσπαθεί να αλλοιώσει το DNA του. Είτε ως αδίστακτος και αναθεωρητής ακροδεξιός πολιτικός, είτε ως χρήσιμος ηλίθιος που αδυνατεί να κατανοήσει, τι πραγματικά έχει συμβεί ιστορικά και τι συμβαίνει σήμερα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι επικίνδυνος. Δεν είναι ο συνηθισμένος πολιτικός που περνά και χάνεται. Κινδυνεύουμε όταν φύγει να έχει αφήσει πίσω του συντρίμμια. Δεν τον νοιάζει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο.

Οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να τον σταματήσουμε. Οι νέοι μπορεί να μην βλέπουν πλέον στο παρελθόν και είναι απόλυτα λογικό, βλέπουν όμως στο μέλλον και τι τους επιφυλάσσει. Πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο και την παρακμή. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε για πρωθυπουργό έναν τύπο που είτε καταλαβαίνει τι κάνει είτε όχι, η μανία της εξουσίας τον τυφλώνει και είναι ικανός να τα δώσει τα πάντα, προκειμένου να διαιωνίσει την εξουσία του.

Δυο χρόνια ΝΔ, δυο χρόνια Μητσοτάκης. Τα ακούσαμε και τα είδαμε σχεδόν όλα. Τον είδαμε να παραληρεί και να φαντασιώνεται ότι ήταν ο μικρότερος αντιστασιακός ενάντια στη χούντα: «Ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών – Γιατί γελάτε;».

Τι άλλο θα δούμε; Τι άλλο θ’ακούσουμε; Τι άλλο μας περιμένει;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…