Newsroom

Newsroom

Δυο χρόνια μετά αποκαλύφθηκε ότι το 112 δεν λειτούργησε στις φονικές πλημμύρες στην Καρδίτσα

Η πλήρης επιβεβαίωση για το koutipandoras για τις φονικές πλημμύρες στην Καρδίτσα αναφορικά με την αποστολή του sms έκτακτης ανάγκης (112)

5148604

Μετά τις  ευθύνες του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αλλά και αρμόδιων κρατικών φορέων για τις  πλημμύρες στο Μουζάκι Καρδίτσας,  αποκαταστάθηκε και το ρεπορτάζ που είχε κάνει το Koutipandoras, όπου είχε αποκαλύψει ότι το 112 δεν λειτούργησε όπως έπρεπε στις φονικές πλημμύρες. Mάλιστα το  Koutipandoras κατηγορήθηκε για διασπορά fake news όσο αφορά την αποστολή του sms έκτακτης ανάγκης (112) στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από φιλοκυβερνητικό site (omadaalithias.gr) αλλά και από τον  τότε  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Τότε ο  κ. Χαρδαλιάς προφανώς δεν είχε μπει  στον κόπο να διαβάσει το κείμενο και επικαλέστηκε τον τίτλο για να εξαπολύσει την επίθεση του, προσπαθώντας να κάνει ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου.

Μάλιστα το ρεπορτάζ έκανε λόγω για την κρίσιμη ώρα που η θεομηνία έπληξε την περιοχή, από τις 12.30 το μεσημέρι, ενώ ταυτόχρονα η ΕΜΥ είχε αναβαθμίσει τον κίνδυνο για τη Θεσσαλία σε πορτοκαλί και οι αρμόδιοι  δεν μπήκαν  στον κόπο να στείλουν  εγκαίρως μήνυμα. Μάλιστα σήμερα ενώπιον της εισαγγελέως Καρδίτσας βρέθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ακόμη 10 πρόσωπα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τις φονικές πλημμύρες

Υπενθυμίζεται πως  τόσο τις ευθύνες του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αλλά και αρμόδιων κρατικών φορέων για τις φονικές πλημμύρες στο Μουζάκι Καρδίτσας είχε διαπιστώσει σε έκθεση του ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος ε.α. Ανδριανός Γκουρμπάτσης. Ο πρώην υπαρχηγός είχε διοριστεί ως τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια της αδικοχαμένης φαρμακοποιού., που χάθηκε στην πλημμύρα. Η έκθεσή καταπέλτης είχε κατατεθεί μάλιστα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας ως στοιχείο της δικογραφίας, οπως αναφέρει το documentonews

 

Σύμφωνα με όσα διαπίστωνε στην έκθεσή του ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, το περιβόητο 112 δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε. Το μήνυμα που προειδοποιούσε τους κατοίκους για ακραία καιρικά φαινόμενα στάλθηκε κατόπιν εορτής και συγκεκριμένα στις 22.00. Ώρες δηλαδή αφότου ο «Ιανός» είχε αρχίσει ήδη να επελαύνει. Όσο για το Μουζάκι, οι κάτοικοι δεν έλαβαν ποτέ το προειδοποιητικό μήνυμα επειδή εκεί δεν εκπέμπουν οι κεραίες του νομού Καρδίτσας αλλά του νομού των Τρικάλων, επιβεβαιώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έστω και δυο χρόνια μετά το ρεπορτάζ από το Koutipandoras, και αποκαθιστώντας και την λάσπη που δέχθηκε περι διασποράς fake news. 
 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…