Δύο ημέρες πριν τις εξελίξεις στην Attica Bank είχαν κινητοποιηθεί οι εισαγγελείς – έκθετος ο Στουρνάρας

Οι εισαγγελικές εντολές για έρευνα της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, προηγήθηκαν όπως προκύπτει από τα στοιχεία, των εξελίξεων στην Attica Bank και της απόφασής του να μην δεχθεί τη νέα διοίκηση της τράπεζας, πράγμα που αποδεικνύει την προσπάθειά του να συνδέσει τα θέματα, προφανώς για να ασκήσει πιέσεις ώστε να μην ολοκληρωθεί ο έλεγχος της συζύγου του.

57dc24671dc524ed088b49ce

Το «ημερολόγιο» των κινήσεων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι διαδικασίες για έρευνα στα γραφεία της κ. Νικολοπούλου – Στουρνάρα δόθηκαν δύο ημέρες πριν ο Γιάννης Στουρνάρας παρέμβει στην Attica Bank. Αυτές οι εισαγγελικές εντολές αποδεικνύουν εν προκειμένω ότι τα δύο ζητήματα που προσπαθεί να συσχετίσει ο κ. Στουρνάρας είναι μεταξύ τους απολύτως ανεξάρτητα.

Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την περασμένη Τρίτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή στην επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα για στοιχεία που αφορούσαν συμφωνίες του ΚΕΕΛΠΝΟ με πρόσωπα και εταιρίες. Πρόκειται συγκεκριμένα για συμφωνίες οι οποίες δεν βρέθηκαν στα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τους ελέγχους.

Μια ημέρα μετά, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου, η εισαγγελέας Διαφθοράς, ζήτησε από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, να την ενημερώσει για την πορεία των ερευνών. Την ίδια ημέρα ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει σε έρευνα σε εταιρίες, ώστε να βρεθούν στοιχεία και συγκεκριμένα συμβάσεις που δεν υπήρχαν στα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η εντολή του εισαγγελέα Σέβη υλοποιήθηκε χθες Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, με την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας να μην περιορίζεται στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά να επεκτείνεται και σε άλλες επιχειρήσεις. Είναι ενδιαφέρον ότι το όνομα της κ. Σταυρούλας Νικολοπούλου – Στουρνάρα είχε αναφερθεί από τους εισαγγελείς στον ανακριτή, χωρίς όμως να έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία, αφού αυτά δεν είχαν βρεθεί στα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Εξ ου και αποφασίστηκε να ερευνηθούν τα γραφεία της εταιρίας της.

Βάσει των παραπάνω στοιχείων, προκύπτει ότι η πορεία που ακολούθησαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί και οι εντολές για έρευνα σε γραφεία εταιριών μεταξύ των οποίων και αυτής της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προηγήθηκαν τον αποφάσεων για την Attica Bank. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν υποθέσει κάποιος ότι η κυβέρνηση μπορούσε ή ήθελε να παρέμβει στη Δικαιοσύνη, αυτό δεν θα συνέβαινε για τον απλούστατο λόγο ότι όταν οι διαδικασίες διερεύνησης της κ. Νικολοπούλου ξεκίνησαν, δεν υφίσταντο οι αποφάσεις Στουρνάρα για την Attica Bank.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές οι διαδικασίες όλων των ερευνών, είναι καθ’ όλα νόμιμες και σε καμιά περίπτωση δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί δικονομικών αταξιών και σκοπιμοτήτων του συνηγόρου της Σταυρούλας Νικολοπούλου, Σπύρου Μουζακίτη ο οποίος την περίοδο κατά την οποία αναζητούντο στοιχεία σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος.

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…