Newsroom

Newsroom

Δύο γυναίκες καταγγέλλουν τον Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση – Με μηνύσεις απειλεί ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος

Δύο γυναίκες καταγγέλλουν τον Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, για απρεπή συμπεριφορά, καθώς προσπάθησε να τις αγγίξει χωρίς τη θέλησή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

57f262211dc52442318b4573 2

Μία από τις γυναίκες, η Τζέσικα Λιντς, εμφανίστηκε τηλεοπτικά περιγράφοντας τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον Τραμπ στη διάρκεια πτήσης στην πρώτη θέση αεροσκάφους με προορισμό τη Νέα Υόρκη, στη δεκαετία του ’80.

Η δεύτερη γυναίκα, η Ρέισελ Κρουκς, περιέγραψε πως ο Τραμπ «τη φίλησε στο στόμα» το 2005, έξω από ασανσέρ στον ιδιόκτητο πύργο του στο Μανχάταν, όπου η ίδια εργαζόταν στη ρεσεψιόν μεσιτικής εταιρίας.

Οι καταγγελίες των δύο γυναικών βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη ενός βίντεο από το 2005, στο οποίο ακούγεται ο Τραμπ να μιλά με σεξιστικό τρόπο για τις γυναίκες, αλλά και να περιγράφει τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε προκειμένου να συνάπτει ερωτικές σχέσεις μαζί τους.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στις καταγγελίες, ενώ υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου δήλωσε στο Reuters ότι ο Τραμπ προετοιμάζεται να υποβάλει μήνυση κατά της εφημερίδας.

«Όλο το δημοσίευμα είναι μυθιστόρημα, ενώ είναι επικίνδυνο για μια τέτοια εφημερίδα να παρουσιάζει μία τέτοια ιστορία στοχεύοντας να πλήξει το χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ, υψηλόβαθμος σύμβουλος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Πάντως, οι απόψεις των πολιτικών αναλυτών συγκλίνουν ότι η δημοσιοποίηση και αυτών των καταγγελιών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημοτικότητα του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, και ενώ ο πολιτικός χρόνος λιγοστεύει αισθητά μέχρι τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…