Δύο δολοφονίες δημοσιογράφων και μία απόπειρα επί θητείας στο ΠΡΟΠΟ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Σε περιόδους όπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει στα χέρια του το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν σημειωθεί δύο δολοφονίες και μια απόπειρα εναντίον δημοσιογράφων.    

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επαίρεται για το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της θητείας του σε διάφορες κυβερνήσεις συνεισέφερε στην πάταξη του εγκλήματος μέσω της εφαρμογής του δόγματος «νόμος και τάξη», ωστόσο τα γεγονότα τον εκθέτουν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε περιόδους όπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει στα χέρια του το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν σημειωθεί δύο δολοφονίες και μια απόπειρα εναντίον δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2010 ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη τα ξημερώματα, με τους δράστες να πυροβολούν 16 φορές από κοντινή απόσταση κατά του δημοσιογράφου. Έντεκα χρόνια μετά, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία Γκιόλια, στόχος δολοφονικής επίθεσης έγινε και ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό», Στέφανος Χίος. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 28ης Ιουλίου 2020, ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες στον λαιμό και το στήθος, χτύπημα το οποίο δεν απέβη μοιραίο για τον ίδιο καθώς δεν έπληξε ζωτικά του όργανα. Ο δημοσιογράφος νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ και πήρε εξιτήριο λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η τρίτη υπόθεση εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021, όταν δύο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή έφεραν θανάσιμα χτυπήματα με πυροβολισμούς στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο, επιστρέφοντας από τον σταθμό που εργαζόταν.

Μόνο για «νόμο και τάξη» δεν μπορεί να μιλήσει κανείς στη διάρκεια τη υπουργίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Και βέβαια δεν αναφερόμαστε στη δολοφονία με δέμα – βόμβα του υπασπιστή του Γιώργου Βασιλάκη μέσα στον προθάλαμο του υπουργικού γραφείου στο κτήριο της Κατεχάκη.

Πηγή:Documentonews

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία υπαλλήλου της ΕΥΠ δημοσιεύει το Tvxs, και εκθέτει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη,…