Δύο αιτήσεις για επιτάχυνση της εκδίκασης της υπόθεσης Siemens υπέβαλε ο υπ. Δικαιοσύνης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, υπέβαλε σήμερα δύο αιτήσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων της Siemens.

578743a91dc524c2168b46f2

«Υπέβαλα δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βαρύτητα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό δικαιολογείται και μία κατ’ εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά την ταχύτητα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως «όλες οι ενέργειες για την επίσπευση που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν γίνει και η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπίζουμε από εδώ και πέρα να φανεί».

«Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητήματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι χθες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας, έτσι ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ’ αόριστον. Την έρευνα θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη.

Εξάλλου, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου παρέδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας μεταξύ της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, που αφορά στη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση Siemens.

Ο κ. Αμανατίδης μετέβη στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου το βράδυ της Τετάρτης, κατόπιν σχετικού αιτήματος της κ. Θάνου, και όπως είπε σε δημοσιογράφους, «με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παραγραφή».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων Siemens. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Λόγω του ισχυρού κυματισμού και του αέρα είχε παρασυρθεί σε μεγάλη απόσταση από την παραλία…

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…