Δυναμιτίζει το κλίμα ο Νετανιάχου από το Παρίσι: Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ

Όσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι την πραγματικότητα ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

5864183a1dc524787a8b45df

“Πρότεινα στον κ. Αμπάς, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, να καθίσουμε και να διαπραγματεύουμε την ειρήνη, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο”, είπε ο Νετανιάχου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, αναφερόμενος στο Ιράν ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να οργανώσει χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στη Συρία με σκοπό να πολεμήσει και να καταστρέψει το Ισραήλ. “Δεν θα το ανεχθούμε”, τόνισε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα δεχτεί μαθήματα από εκείνον που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, στηρίζει το Ιράν και τους “τρομοκράτες” στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρόεδρος Μακρόν από την πλευρά του κάλεσε τον Νετανιάχου να προχωρήσει σε “θαρραλέες χειρονομίες” προς τους Παλαιστίνιους ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Παράλληλα όμως καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο “τις επιθέσεις κάθε μορφής των τελευταίων ωρών και ημερών εναντίον του Ισραήλ”.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ανέφερε στον Νετανιάχου ότι διαφωνεί με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Επέμεινε ότι η διένεξη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα πρέπει να επιλυθεί μέσω μιας διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών.

Τουρκία: Μυστήριο τον θάνατο 28χρονης Βρετανίδας τουρίστριας – Επέστρεψαν τη σορό της χωρίς καρδιά

ourkia

Τουρκία: Μυστήριο τον θάνατο 28χρονης Βρετανίδας τουρίστριας – Επέστρεψαν τη σορό της χωρίς καρδιά

Όλα ξεκίνησαν στις 27 Απριλίου ενώ πετούσε με την οικογένειά της για την Τουρκία όταν…

Σύλληψη πρώην δημοσιογράφου που εξαπατούσε επιχειρηματίες με εισιτήρια για το Final Four του Αμπού Ντάμπι

6566471

Σύλληψη πρώην δημοσιογράφου που εξαπατούσε επιχειρηματίες με εισιτήρια για το Final Four του Αμπού Ντάμπι

H γυναίκα κατάφερε να πείσει περισσότερους από 30 πολίτες ότι έχει ετοιμάσει μία αποστολή για…

Δημοσκόπηση Metron: Σκληρό ντέρμπι για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «Πλεύσης» – 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση

5993256

Δημοσκόπηση Metron: Σκληρό ντέρμπι για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «Πλεύσης» – 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ και η Πλεύση Ελευθερίας δίνουν μάχη «σώμα με σώμα» με την διαφορά τους…