Δυναμικό comebacκ του Σταύρου Θεοδωράκη με στήριξη στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Δεν στηρίζει απλά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά δίνει και επιπλέον επιχειρήματα στην Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη

4802586

Από το μακρινό 2017 είχε βάλει στόχο ο Σταύρος Θεοδωράκης να δημιουργηθεί πανεπιστημιακή αστυνομία και ευτύχησε να δει το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 2021.

Ολόκληρο podcast έκανε ο πρώην επικεφαλής του Ποταμιού για να στηρίξει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια. Μάλιστα ο Σ. Θεοδωράκης προσφέρει στους αρμόδιους υπουργούς και νέα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ. Σύμφωνα με τον Θεοδωράκη η πανεπιστημιακή αστυνομία κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία από τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μπορούν να επισκεφτούν τα ΑΕΙ χωρίς φρουρά.

Ο τίτλος του podcast είναι «Ας μπουν στα πανεπιστήμια λοιπόν, χωρίς φρουρά» και σε αυτό διαβάζουμε – ακούμε:

«Υπάρχει μια κίνηση που πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί που αμφισβητούν την ανάγκη ύπαρξης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Μόλις τελειώσει η καραντίνα και ανοίξουν τα πανεπιστήμια, να πάνε να τα επισκεφθούν! Χωρίς να το έχουν πει στο κόμμα τους, χωρίς να έχουν ειδοποιήσει την νεολαία τους και χωρίς να έχουν ζητήσει ενισχύσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Αν το πείραμα πετύχει και οι πολιτικοί βγουν από τα πανεπιστήμια σώοι και αβλαβείς, ναι τότε δεν χρειαζόμαστε πανεπιστημιακή αστυνομία. Όλοι θα έχουμε πεισθεί -βλέποντας και τις σέλφι- ότι πράγματι κανένας κίνδυνος δεν παραμονεύει στους διαδρόμους και τα προαύλια των πανεπιστημίων μας.

Στα αμφιθέατρα οι δεξιοί καλούν τους δεξιούς, οι αριστεροί τους αριστερούς, οι αντιεξουσιαστές τους αντιεξουσιαστές… Κανένας διάλογος δεν γίνεται, καμία σύγκρουση ιδεών και όλοι προστατεύουν τις εκδηλώσεις τους με τα πιο μπρατσωμένα στελέχη τους. Κάποιοι με καδρόνια και κράνη, κάποιοι με ασφαλίτες, κάποιοι με οικοδόμους, κάποιοι με μπράβους της νύχτας. Και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Σαν τους μαφιόζους που μοιράζουν τις πιάτσες.

Το αστείο λοιπόν με αυτούς που δεν θέλουν να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια, είναι το πώς τα παρουσιάζουν. Μιλούν για χώρους ελεύθερης έκφρασης και ευγενούς άμιλλας. Για κυψέλες «νέων ιδεών» και εποικοδομητικής σύγκρουσης ιδεών. Και βέβαια αυτό το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Και είναι ντροπή να βγαίνουν σήμερα πρυτάνεις και καθηγητές και να λένε «δώστε μας χρόνο να το ξανασυζητήσουμε

Η φύλαξη βέβαια δεν είναι το μόνο πρόβλημα του ελληνικού πανεπιστημίου. Ούτε το μεγαλύτερο. Είναι όμως το εναρκτήριο. Αν δεν λυθεί αυτό δεν θα λυθεί ποτέ και κανένα άλλο. Σαν την αλφαβήτα που είναι προϋπόθεση για να μάθεις να γράφεις»

Βέβαια όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα ο Σταύρος σε ό,τι αφορά στη μπατσοκρατία για τα πανεπιστήμια είχε πρόγραμμα…

Το 2018 για παράδειγμα με αφορμή τον τραυματισμό φοιτήτριας στο ΑΠΘ από τοξικομανή δήλωνε: «Ο τραυματισμός της φοιτήτριας στο ΑΠΘ από τοξικομανή είναι άλλη μία σταγόνα στο ποτήρι της ανομίας στα πανεπιστήμια που συνεχώς ξεχειλίζει. Η παρανομία πρέπει να σταματήσει. Πριν μας καταπιεί εντελώς ο μιθριδατισμός».

Στο ίδιο πλαίσιο ένα χρόνο νωρίτερα με ανάρτησή στο Facebook τόνιζε:

«Να δεσμευτούν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων ότι θα αποσύρουν από τα Πανεπιστήμια τους κομματικούς γκαουλάιτερ. Αυτούς που καθορίζουν τις εξετάσεις, που καθορίζουν βαθμολογίες, που καθορίζουν ποιος είναι καλός και ποιος είναι κακός. Να φύγουν οι πολιτικές κομματικές στρατιές από τα Πανεπιστήμια και να δώσουμε στους φοιτητές τη δυνατότητα να έχουν τη δική τους δράση»

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…