Δυναμική πορεία στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη για την εισβολή στη Συρία

Στους δρόμους της Αθήνας-Θεσσαλονίκης  βγήκαν σήμερα (Πέμπτη) το βράδυ, Κούρδοι και Έλληνες αλληλέγγυοι, με αιτία την τουρκική εισβολή στη Συρία. 

4925560

Το «παρών» έδωσαν κόμματα, συλλογικότητες και φορείς της Αριστεράς, ζητώντας να σταματήσει η γενοκτονία που συντελείται από το καθεστώς του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. 

Στη δυναμική πορεία συμμετείχαν περίπου χίλιοι άνθρωποι και είχε πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην τουρκική πρεσβεία, όπου είχε στηθεί φραγμός από δύο αστυνομικές κλούβες. Ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους επιχείρησαν να περάσουν τον φραγμό και να εισβάλουν στην τουρκική πρεσβεία. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μικρής έκτασης επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία. Στη συνέχεια, η πορεία συνεχίστηκε κανονικά.

Διαμαρτυρία και στην Θεσσαλονίκη

Σχηματίζοντας το σήμα της νίκης και φωνάζοντας πως ο «Ερντογάν είναι τρομοκράτης», πραγματοποιήθηκε  πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Κούρδοι με καταγωγή από τη Ροζάβα, την Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ κρατούσαν  χάρτινα πανό με μηνύματα υπέρ της σωτηρίας της Συρίας και κατά του Ερντογάν. Παράλληλα σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τα οποία αρχικά συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η πορεία των Κούρδων κινήθηκε μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου, όπου ενώθηκε με τη συγκέντρωση των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μαζί κατευθύνονται προς το αμερικανικό προξενείο

Νωρίτερα οι Κούρδοι είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα, ενώ είχαν στήσει και ηχεία από τα οποία ακουγόταν παραδοσιακή κουρδική μουσική.

Αξιοσημείωτο είναι πως στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν για τη διαδήλωση Κούρδοι και από το καμπ της Αλεξάνδρειας, στην Ημαθία, ενώ τη στήριξή του, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση εκφράζει και ο Τούρκος ακτιβιστής κατά των γενοκτονιών, Αλί Αρτέμ. Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

«Είμαστε αδέλφια σας, είστε αδέλφια μας»είπε από βήμα που έχει στηθεί στο κέντρο της πλατείας ο κ. Δανιηλίδης και απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την ΕΕ συμπλήρωσε:

«Θα είμαστε μαζί σας και θα παλεύουμε μέχρι την ανακήρυξη του αυτόνομου κουρδικού κράτους».

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας