Δυναμική πορεία στην Αθήνα για τη δολοφονία Φλόιντ

Μαζική πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο αμερικανικό κύμα διαδηλώσεων με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, πραγματοποίησαν, μεταξύ άλλων, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και κόμματα της Αριστεράς. 

poreia floyd

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν  σε διαδήλωση και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ ως ένδειξη αλληλεγγύης στο αμερικανικό κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες αντιεξουσιαστών, κόμματα της Αριστεράς και πολίτες που θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για όσα συμβαίνουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. 

Κυριαρχούν τα συνθήματα και τα μηνύματα κατά του ρατσισμού, με κορυφαίο το «Black lives matter». 

Στη διαδήλωση έχουν καλέσει κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Το κάλεσμα

Αναλυτικά το κάλεσμα από τις συλλογικότητες αναφέρει:

«Σε κάθε εξέγερση εκτός συνόρων, σε κάθε ανταπόδοση των υποτελών προς τους καταπιεστές τους, το ερώτημα επανέρχεται: πως στέκεται κανείς δίπλα τους, όταν μπαίνει στην μέση η γεωγραφική απόσταση. Όταν υπάρχει αδυναμία για την ενσώματη παρουσία μας δίπλα στους Τούρκους αδερφούς μας της Ταξίμ, τις αδερφές μας στο κέντρο του Παρισίου και τα Γαλλικά προάστια, στους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες στην Λωρίδα της Γάζας, στις μεγάλες αναταραχές της Μέσης Ανατολής.

Ακόμα περισσότερο, σήμερα, μέσα από ποια κανάλια θα βρεί δρόμο να εκφραστεί η επιθυμία για αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της Αμερικής. Ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητα τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου.

Κάποια πράγματα όμως τα ξέρουμε καλά. Ξέρουμε τους δολοφόνους του Γρηγορόπουλου, του Φύσσα, του Λουκμάν του Ζακ, του Εμπουκά και τόσων άλλων, και ξέρουμε ότι τους γέννησε η ίδια μηχανή, το κράτος και ο καπιταλισμός, που γέννησε τον δολοφόνο του Φλόιντ και τόσων άλλων. Ξέρουμε τι σημαίνουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, αστυνομική βία ενάντια σε διαδηλώσεις κι συγκεντρώσεις. Και ξέρουμε επίσης, ότι τα αδέρφια μας στην Αμερική του ρεκόρ ανεργίας, στην πλειοψηφία τους παιδιά της ίδιας τάξης με εμάς, παλεύουν για τη ζωή τους, σήμερα στους δρόμους, όπως παλεύουμε και εμείς στους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια, τις πλατείες, τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών.

 

Τις προηγούμενες μέρες μας έδωσαν το σήμα, σε κάθε μητρόπολη, έξω από κάθε αστυνομικό τμήμα μέχρι και τον Λευκό Οίκο. Το κτήνος έχει πολλές καρδιές, όπου χτυπάνε, χτυπάμε και εμείς.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αδερφούς και αδερφές μας στην Αμερική – Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού».

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…