Δυναμική Αμυντική Αποτροπή μεταξύ των 3 αξόνων που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η απάντηση της Ελλάδας στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

NewsRoom 15/04/2016 | 15:06

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο που καταρτίστηκε προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας με χρήση των εξής τριών αξόνων:

1. Δυναμική Αμυντική Αποτροπή

2. Διπλωματική πίεση σε όλα τα μέτωπα

3. Συνέχιση της διμερούς προσέγγισης

Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού τονίζεται πως:

«Στην σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, η εντατικοποίηση των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου από την Τουρκία και η αντιμετώπισή της σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο. Υπογραμμίσθηκε ότι η Ελλάδα, στην βάση της σταθερής και ακέραιης αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπερασπίζεται, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, ευθύνη και νηφαλιότητα. Παράλληλα, παραμένει προσηλωμένη σε μια πολιτική ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή.»

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν στρατιωτικές πηγές του koutipandoras.gr με την χρήση του όρου «Δυναμική Αμυντική Αποτροπή» επί της ουσίας η Ελλάδα προαναγγέλλει την ακόμα πιο αυξημένη παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας και όχι μόνο ώστε η Τουρκία να λάβει το μήνυμα.