Δωρεάν κουπόνια, κοστολογημένη σιωπή;

Την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο της SIEMENS, στη Γερμανία, οι εφημερίδες και τα κανάλια στην Ελλάδα, γέμισαν με διαφημίσεις για την κοινωνική ευθύνη της SIEMENS και των στελεχών της.

575d1c9d1dc524587c8b45ec

Γράφει ο Φέλιξ

Δεν υπήρχε Μέσο στη χώρα που να μην επιχορηγήθηκε από τον Χριστοφοράκο που έβλεπε το τέλος να έρχεται. Έτσι όταν η ελληνική διάσταση του σκανδάλου έκανε την εμφάνισή της, τα Μέσα ήταν ήδη μπουκωμένα με διαφήμιση. Και όπως είναι γνωστό όταν τρώνε δεν μιλάνε.

Τους τελευταίους μήνες, όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει πως ο Αντρέας Βγενόπουλος περνάει δύσκολες στιγμές. Την ώρα που διάφοροι Εισαγγελείς προσπαθούσαν να αρχειοθετήσουν τις δικογραφίες Βγενόπουλου, ξέσπασε μια καταιγίδα αποκαλύψεων για το ρόλο της Δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση. Στις 30 Ιουνίου, έχει ανακοινωθεί Γενική Συνέλευση του Ομίλου MIG που διοικεί ο Βγενόπουλος, στην οποία ένα από τα θέματα θα είναι και η αλλαγή Δ.Σ. Το τυπικό αυτό θέμα της Συνέλευσης δεν φαίνεται να είναι και τόσο τυπικό, αφού πολλοί πλέον μέτοχοι βάζουν θέμα για την παραμονή του Βγενόπουλου στη Διοίκηση της MIG. Υποστηρίζουν πως ο Βγενόπουλος υποστήριξε με προκλητικό τρόπο την φυγοδικία των δύο συνεργατών του Μπουλούτα και Φόρου, αντί να δείξει σεβασμό σε δικαστικές διαδικασίες που ο ίδιος μάλιστα είχε προκαλέσει. Θεωρούν επίσης πως ο Βγενόπουλος έχει περάσει τα εσκαμμένα, κάνοντας επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης προσπαθώντας να καλύψει όχι τη MIG αλλά τον εαυτό του. Χρησιμοποιεί μάλιστα λένε την επιχείρηση και τους εργαζόμενούς της για να πιέσει αυτούς που θέλει. Ως πιο χαρακτηριστικό θεωρούν την προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό ,στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε, πως ο Όμιλος έχει 30.000 εργαζόμενους και πως ως εκείνη τη στιγμή δεν τον είχε αντιπολιτευτεί. Δηλαδή ουσιαστικά έφτασε λένε στο σημείο να κάνει πολιτικά παιχνίδια και πολιτικούς εκβιασμούς χρησιμοποιώντας τη MIG και όσους εργάζονται σε αυτή.

Όλα αυτά φαίνεται πως θα μπουν στη γενική συνέλευση των μετόχων ως θέματα, μαζί με τον προβληματισμό για το αν μπορεί το ΔΣ της MIG να έχει φυγόδικους και ενδεχομένως τον ίδιο τον Αντρέα Βγενόπουλο ο οποίος είναι πλέον επιβαρυμένος με δική του ευθύνη.

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά τα σοβαρά, οι Κυριακάτικες εφημερίδες γέμισαν με κουπόνια των επιχειρήσεων Βγενόπουλου (ΔΕΛΤΑ , Goody’s) , ενώ κάποιες από αυτές στα εσώφυλλα έχουν ξεκινήσει τους ύμνους για τον Βγενόπουλο.

Η σύγκριση με την εποχή SIEMENS είναι μοιραία. Άλλωστε είναι γνωστή τακτική στον ελληνικό Τύπο, να αντικαθίστανται τα ρεπορτάζ πιθανών και ερευνόμενων σκανδάλων με διαφημίσεις. Σε κάθε περίπτωση, απ ό,τι φαίνεται, ο Βγενόπουλος περνάει δύσκολες μέρες.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…