Newsroom

Newsroom

ΔΣΑ: Απαγορεύθηκε στους δικηγόρους να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Καμπαγιάννης: «Αυταρχικός κατήφορος Μητσοτάκη»

4954855

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Γραμματέας του ΔΣΑ Μ. Καλατζόπουλος, ο οποίος σε ενημέρωσή του αναφέρει ότι οι αρχές απαγόρευσαν στους εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι τήρησαν τον περιορισμό της αστυνομικής διάταξης.

«Τηρώντας και τον περιορισμό της αστυνομικής διάταξης (ανεξαρτήτως αν προσωπικά διαφωνώ με αυτή) προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάβει χώρα η κατάθεση του στεφάνου. Παρά ταύτα μόλις ενημερώθηκα ότι απαγορεύθηκε στους εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος να καταθέσουν στεφάνι. Θεωρώ ότι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία, την ιστορία και τους αγώνες του σώματος», αναφέρει στην ενημέρωσή του ο κ. Καλατζόπουλος.

Την ενημέρωση του γραμματέα του ΔΣΑ, έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής του ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, κάνοντας λόγο για «αυταρχικό κατήφορο Μητσοτάκη».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θ. Καμπαγιάννη έχει ως εξής:

Για να καταλάβουμε το μέγεθος του αυταρχικού κατήφορου του καθεστώτος Μητσοτάκη:

Η ενημέρωση είναι από τον γενικό γραμματέα του ΔΣΑ Μ. Καλαντζόπουλο.

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με εκπρόσωπο της Ολομέλειας επρόκειτο σήμερα να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ως ελαχιστο φορο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο. Τηρώντας και τον περιορισμό της αστυνομικής διάταξης (ανεξαρτήτως αν προσωπικά διαφωνώ με αυτή) προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάβει χώρα η κατάθεση του στεφάνου. Παρά ταύτα μόλις ενημερώθηκα ότι απαγορεύθηκε στους εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος να καταθέσουν στεφάνι. Θεωρώ ότι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία, την ιστορία και τους αγώνες του σώματος. Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια οφειλουν να δράσουν άμεσα καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές”.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…