Δρομολογούνται εξελίξεις για Βγενόπουλο: Θα ζητηθεί η έκδοσή του στην Κύπρο

Την έκδοση του μεγαλοεπιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου αναμένεται να ζητήσουν οι κυπριακές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη» της Κύπρου.

56fbc1671dc524286c8b4639

Το ρεπορτάζ του «Π» σημειώνει πως σε θέματα τακτικής επικεντρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη μεταξύ ανακριτών και εισαγγελέων σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ενός εκατ. ευρώ που έλαβε το 2007 η εταιρεία A. C. Christodoulou Consultants από τη Focus, του Ελλαδίτη επιχειρηματία Μιχάλη Ζολώτα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ανακριτών του κλιμακίου διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος στο Συνεδριακό Κέντρο. Από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας παρέστησαν οι δύο εισαγγελείς της Δημοκρατίας Έλενα Ζαχαριάδου και Έλενα Κλεόπα οι οποίες εποπτεύουν τις έρευνες της Αστυνομίας εκ μέρους του γενικού εισαγγελέα. Μαζί τους στη σύσκεψη παρέστησαν και δικηγόροι εξ Ελλάδος οι οποίοι κλήθηκαν προκειμένου να συνδράμουν κυρίως σε θέματα τα οποία εκτιμάται ότι θα προκύψουν πολύ σύντομα.

Focus στον Βγενόπουλο

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες τις οποίες συγκέντρωσε ο «Π», τόσο οι ανακριτές όσο και η εισαγγελία καθιστούν δεδομένη την καταχώριση κατηγορητηρίου για υπόθεση, η οποία θα αφορά κατά κύριο λόγο διαφθορά. Μάλιστα έχουν καθοριστεί και τα άτομα τα οποία θα βρίσκονται στο κατηγορητήριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα είναι και η πρώτη στην οποία θα είναι κατηγορούμενος ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Εκείνο το οποίο απασχολεί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ζητηθεί η έκδοση του άλλοτε ισχυρού άντρα της Λαϊκής.

Το θέμα δεν προέκυψε βεβαίως, τώρα. Εδώ και καιρό ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει δείξει πως αξιοποιεί κάθε μέσο το οποίο έχει στη διάθεσή του προκειμένου να αποφύγει οτιδήποτε σχετίζεται με τις ποινικές έρευνες στην Κύπρο. Έδωσε μεγάλες δικαστικές μάχες στην Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει την έκδοση των στενών συνεργατών του Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου -οι οποίοι εξακολουθούν να είναι καταζητούμενοι- και ο καθένας μπορεί να προβλέψει ότι η στάση του θα είναι ακόμα πιο έντονη όταν έρθει η ώρα να ζητηθεί η δική του έκδοση, που είναι απλώς θέμα χρόνου.

Υπόθεση διαφθοράς

Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, η υπόθεση εντάσσεται στην κατηγορία των περιπτώσεων «διαφθοράς». Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για δωροδοκία και δωροληψία και για πράξεις που υποδηλούν διαφθορά. Κεντρικός άξονας της υπόθεσης είναι το ένα εκατ. ευρώ το οποίο μεταφέρθηκε από τη Focus προς την εταιρεία A. C. Christodoulou, τον Ιούλιο του 2007. Οι ανακριτές φαίνεται πως εξασφάλισαν στοιχεία που φανερώνουν ότι η Focus ήταν απλά η κάλυψη του Α. Βγενόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής της A. C. Christodoulou, πρώην υπουργός και πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου, έχει καταδικαστεί με δική του παραδοχή και εξέτισε ποινή πεντάμηνης φυλάκισης για φοροδιαφυγή η οποία σχετίζεται με τη λήψη του ενός εκατ. ευρώ. Η ποινή τού επιβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2014.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στον «Π» ότι στο κατηγορητήριο θα είναι πέραν από τους Χριστοδούλου και Βγενόπουλο και άλλα άτομα καθώς και νομικά πρόσωπα.

Καθίσταται σαφές, προς άρση ενδεχόμενης παρερμηνείας, ότι ακόμα και η απαγγελία κατηγοριών δεν σημαίνει την ενοχή οποιουδήποτε. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει για την ενοχή ή την αθωότητα ενός προσώπου είναι το δικαστήριο. 

Το δημοσίευμα από το politis.com.cy:


Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…