Δρίτσας: «Συνεχίζουν να ψεύδονται για τα όπλα στην Ουκρανία»

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.  

stratos 16

Σε δήλωση του ,μετά από τη συζήτηση της ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον ΥΕΘΑ, αναφέρει:

«Κατέθεσα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πριν από 14 μέρες, εξαιρετικά επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα «Ελληνικά όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία».

Ο κ. Υπουργός προσήλθε σήμερα αλλά στην πραγματικότητα δεν απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα. Ερωτήματα όχι μόνο δικά μου ή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά όλων των κομμάτων και όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών απέναντι στους οποίους η Κυβέρνηση υποχρεούται να δώσει πλήρεις και αναλυτικές απαντήσεις.

Τι είδους όπλα εστάλησαν και θα σταλούν. Τι ποσότητες. Με ποιο κόστος. Με ποια προβλεπόμενη διαδικασία από την ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην άμυνα της χώρας και βέβαια, το μέιζον ερώτημα: γιατί επιμένει να εμπλέκει την Ελλάδα σε πολεμικούς ανταγωνισμούς, να την καθιστά επισπεύδουσα χώρα και όχι χώρα συμβάλλουσα στην διαπραγματεύσεις και στην ειρήνευση.

Επίσης, οφείλει να απαντήσει γιατί η Κυβέρνηση επιλέγει τις μισές αλήθειες, το ψέμα, την απόκρυψη και την παραπλάνηση, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να ενημερώνεται πότε από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, πότε από τον Καγκελάριο της Γερμανίας, πότε από ουκρανικά tweet, πότε από κάθε άλλη απίθανη ή πιθανή πηγή, ποτέ όμως από την υπεύθυνη Κυβέρνηση.

Δυστυχώς ο κ. Υπουργός δεν δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξουν στάση εκείνος και η Κυβέρνηση, ούτε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στην οποία θα προσέλθει μεθαύριο, Τετάρτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι και εδώ, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε επισήμως από τον Πρόεδρο της Βουλής δεσμευτική υποχρεωτική συνεδρίαση κατά το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, αίτημα που υποστηρίχθηκε και από το Κ.Κ.Ε. και από άλλα κόμματα, η Κυβέρνηση και το Προεδρείο της Βουλής αρνούνται να εφαρμόσουν τον Κανονισμό και να πράξουν το καθήκον τους. Ο ελληνικός λαός όμως πρέπει να μάθει για να κρίνει. Την Τετάρτη είμαστε έτοιμοι για την επόμενη κοινοβουλευτική μάχη προς αυτή την κατεύθυνση.

Επισημαίνω τέλος, ότι το επιχείρημα του Υπουργού και της Κυβέρνησης ότι τα όπλα που αποστέλλονται είναι «αποθέματα» ή «πλεονάζον υλικό» είναι απολύτως ανυπόστατο, γιατί ο μόνος όρος που γνωρίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι: «επιχειρησιακά αναγκαία ή μη αναγκαία όπλα, οπλικά συστήματα και πυρομαχικά», για τα οποία αποφασίζουν τα Επιτελεία και μόνο, με λεπτομερή και τεκμηριωμένο σχεδιασμό και ότι εντάσσεται σ’ αυτόν τον χαρακτηρισμό μετά από επίσημες αποφάσεις, ή παροπλίζεται ή εκποιείται. Τέλος πια τα ψέματα και η ανευθυνότητα για τόσο κρίσιμα ζητήματα».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…