Δρίτσας: "Να στραφούμε στην οικονομία των αναγκών"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μίλησε στον Real Fm 97,8, για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος…

dritsas

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μίλησε στον Real Fm 97,8, για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος του. «Αν η συζήτηση γίνει με τόσο ανεδαφικό τρόπο, να παίζουμε με τα νούμερα και τα στοιχεία, η οικονομία έχει πολλούς τρόπους για να ερμηνεύσει κανείς έναν πίνακα από στοιχεία. Μη μετατρέψουμε τον Ελληνικό λαό σε παθητικό θεατή μιας άγονης συζήτησης υποτίθεται ειδικών, από τον χώρο αυτό», σχολίασε αρχικά ο κ. Δρίτσας, σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορετικές κοστολογήσεις του προγράμματος που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ και συνέχισε:

«Έχει σημασία να στραφούμε στην οικονομία των αναγκών. Να ξεκινήσουμε από μια παραγωγή προοπτικής ανάπτυξης. Δεν κάνουμε μια σειρά αποσπασματικών διακηρύξεων ή υποσχέσεων. Δεσμευόμαστε σε ένα σύνολο στοιχειωδών πρωτοβουλιών για να επανεκκινήσει η οικονομία».

«Οι εργασίες μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας συνεχίζονται και είναι ανοιχτό πεδίο. Πρέπει να αναχαιτίσουμε την περεταίρω απομείωση, να ανακουφίσουμε τους πολίτες. Ταυτόχρονα, το παιχνίδι των τραπεζών όπου καμώνονται ότι έχουν ενεργητικό, ενώ θα πρέπει να εξυγιανθούν και μέσα από μια μόχλευση να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική. Αυτά είναι πολύ κρίσιμα για να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα», πρόσθεσε.

«Η διαπραγμάτευση για το χρέος έχει ήδη αρχίσει, άτυπα. Παρακολουθούμε όλοι τη συζήτηση για το ευρωπαϊκό χρέος, μια συζήτηση που έχει ξεφύγει των δογματικών μερκελικών προτάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος είναι ένας απαραίτητος όρος για να ξεφύγει η χώρα μας από αυτή την μέγγενη. Πάντα λέγαμε ότι η κατάργηση των εφαμοστικών νόμων του μνημονίου, είναι θέμα εσωτερικής διαχείρισης», τόνισε ακόμα μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Το πρόγραμμά μας θέτει μια άλλη πολιτική αξιοποίησης υπαρκτών πόρων. Αυτό είναι μια άλλη πολιτική, πολύ στερεή. Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει με σχέδιο, με μία κυβέρνηση που να ξέρει τι θέλει και να έχει λαϊκή στήριξη. Και αυτά που εξαγγείλαμε ενδεχομένως να προκαλέσουν αντιδράσεις. Εδώ έχουμε αντιδράσεις από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών».

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…