Δρίτσας: «Να μη συμμετέχει στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο Μπογδάνος»

Την... αποβολή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μετά τα όσα έχει πει ο βουλευτής της ΝΔ για τη στάση βουλευτών και στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης την περίοδο έντασης στον Έβρο.

NewsRoom 11/03/2020 | 21:00

Συγκεκριμένα, ο Θ. Δρίτσας είπε ότι «ορθά σε αυτήν την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων δεν έχουμε αμφισβητήσει ποτέ ο ένας τον πατριωτισμό του άλλου και προσερχόμαστε με ένα πνεύμα υπέρβασης των πολιτικών και θεμιτών αντιθέσεών μας όταν κρίνουμε ότι τα ζητήματα που διαχειριζόμαστε έχουν μια εξαιρετική σημασία που ξεπερνάνε τις κομματικές διαφορές.
 
Πλην όμως, αν δεν κάνω λάθος, ο συνάδελφος κ. Μπογδάνος, λείπει δυστυχώς σήμερα, είναι μέλος της Επιτροπής μας. Στην Ολομέλεια της βουλής είπε: "Πρόθυμοι προμηθευτές όπλων και πυρομαχικών στον εχθρό, υπάρχουν και εντός των ελληνικών συνόρων […] Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι μεγάλο μέρος όσων διακινούν πρόθυμα τη βρώμικη προπαγάνδα της Τουρκίας ανήκουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ". Πήρε βέβαια την πληρωμένη απάντηση από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ την κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που παρίστατο και συμμετέχει και εδώ στη συνεδρίαση.
 
Ακριβώς επειδή τα πρακτικά της Βουλής είναι στη διάθεση του καθενός σας αναλογεί η ευθύνη να ζητήσετε να μην συμμετέχει πλέον ο κ. Μπογδάνος στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε, αλλά τα δεδομένα -και ακριβώς επειδή θέσατε τους όρους με τους οποίους λειτουργεί αυτή η Επιτροπή και συμφωνώ – νομίζω ότι πρέπει αυτό να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι»