Δρίτσας: "Να απεμπλακούμε από το ΝΑΤΟ" (video)

cover
NewsRoom 04/09/2014 | 19:38

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να μάθει ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ. «Το ΚΚΕ έχει σαφή θέση. Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η θέση η δική σας. Να μείνουμε ή να φύγουμε;», είπε ο κ. Γεωργιάδης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα να απαντά : «Ό,τι λέει το συνέδριο μας».

«Μπορεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει έξω από το ΝΑΤΟ, αλλά ο Αλ. Τσίπρας στον Alpha είπε ότι ανήκουμε στη δύση και το ΝΑΤΟ» σημείωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Αυτά είναι κρίσιμα ζητήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τηλεοπτικούς όρους που παίζει ο κ. Γεωργιάδης» είπε στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Δρίτσας . «Η βορειοατλαντική συμμαχία η οποία είναι ένας στρατιωτικός οργανισμός που δεν έχει αντίπαλο, λειτουργεί μόνο και μόνο  με τα συμφέροντα των ισχυρών δυνάμεων . Η Ελλάδα δεν επωφελείται αλλά δεν επωφελείται ούτε η ειρήνη ούτε η ανθρωπότητα. Η βορειοατλαντική συμμαχία πρέπει να διαλυθεί, είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Και μια υπεύθυνη κυβέρνηση στηριγμένη στον ελληνικό λαό πρέπει πραγματικά να βάλει μια διαδικασία απεμπλοκής από αυτή την σχέση που μόνο αποδεδειγμένα καταστροφικά αποτελέσματα έχει φέρει στη χώρα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει το θέμα στη Βουλή.