Newsroom

Newsroom

Θοδωρής Δρίτσας: Η πόλη πρέπει να κερδίσει ξανά το λιμάνι της

Ο Θοδωρής Δρίτσας, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο Ακροπόλ και έστειλε μήνυμα νίκης…

dritsas 5

Ο Θοδωρής Δρίτσας, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο Ακροπόλ και έστειλε μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας, τονίζοντας ότι η πόλη πρέπει να κερδίσει ξανά το μεγάλο λιμάνι της. 

Αναλυτικά η ομιλία του: 

“Χθες ολοκληρώθηκαν οι συλλογικές διαδικασίες στον Πειραιά και εγκρίθηκε η υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος Πειραιά με το Λιμάνι της Αγωνίας. Η τιμή και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. 

Διεκδικούμε μια ισχυρή, δημοκρατική, ριζοσπαστική και δημιουργική πλειοψηφία στο Δήμο Πειραιά, για την ανασυγκρότηση της πόλης, μια νέα συμμαχία με τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες. Με πολύτιμες αποσκευές τη συλλογικότητά μας και την βιωμένη γνώση από την πολύχρονη συμμετοχή μας στα κοινά και τους αγώνες της πόλης μας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι στη μεγάλη πολιτική, κοινωνική και θεσμική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας, γι΄ αυτήν που μάχεται ο ελληνικός λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πειραιάς θα πρωτοστατήσει. Η πόλη μας πρέπει να ξανακερδίσει το μεγάλο λιμάνι της και να γίνει ξανά πόλη της εργασίας, του εμπορίου, της ναυτοσύνης και του Πολιτισμού. Πόλη λαϊκή, ανοικτή, ελεύθερη, δημοκρατική. Πόλη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της συνεννόησης. Πόλη των νέων ανθρώπων και των νέων ρευμάτων. Πόλη με την ξεχωριστή πειραιώτικη ταυτότητά της.

Ο Πειραιάς είναι ένας δύσκολος Δήμος. Τα κέντρα εξουσίας είναι πολύ ισχυρά. Και όλα αυτά τα κέντρα σε στενή συνεργασία με την κεντρική εξουσία, αξιοποιούν τις μνημονιακές πολιτικές για τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας σε τομείς κρίσιμους όπως η ναυτιλία, οι λιμενικές υπηρεσίες, η ναυπηγο-επισκευαστική βιομηχανία και άλλους. «Αξιοποίηση» χωρίς κοινωνικό όφελος. Χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς δημοκρατία. 

Και ο λαός του Πειραιά, οι πολίτες του Πειραιά, οι δημότες, συχνά παγιδευμένοι… «γελαστοί και γελασμένοι».

Τώρα που η συσσωρευμένη διάψευση συναντιέται με τη φτωχοποίηση, τώρα που οι χαμένες ευκαιρίες συναντώνται με την έλλειψη κάθε κοινωνικής προστασίας, τώρα που οι πολίτες εξορίζονται από τη δημόσια σφαίρα, τώρα που την κοινωνική προστασία επιχειρεί και απειλεί να πάρει στα χέρια της η ναζιστική βαρβαρότητα και όχι το κράτος, οι δήμοι μπορούν να γίνουν υπόδειγμα μιας νέας ανθρώπινης και δημοκρατικής πολιτικής για τους πολίτες.

Μπορούν να ανοίξουν το δρόμο μιας συμμετοχικής δημοκρατίας που θα αλλάξει τη ζωή μας και θα δώσει νόημα στην καθημερινότητα, αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη.

Είναι κρίσιμο το στοίχημα στην Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια και στους Δήμους ιδιαίτερα τώρα που τα μνημόνια και η κρίση, τους αφαίρεσαν πόρους και τους κατάντησαν να υλοποιούν τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική των νέων εργασιακών σχέσεων, της μηδενικής κοινωνικής προστασίας, της υποβάθμισης του πολιτισμού και της περιφρόνησης σε οτιδήποτε δεν παράγει κέρδος. 

Και στον Πειραιά έχουμε όραμα για την πόλη. Έχουμε κέφι και θέληση να το διεκδικήσουμε … Το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσουμε όχι μόνο τη ψήφο των δημοτών, αλλά και τη συμμετοχή τους. Είμαστε αισιόδοξοι και γι’ αυτό. 

Ο Πειραιάς δεν είναι μόνο μια πόλη – Δήμος, με το ιστορικό της κέντρο, το λιμάνι της, την ακτογραμμή της, τις γειτονιές της. Είναι μια δυναμική ιστορική, γεωγραφική, κοινωνική, πολιτισμική, παραγωγική ενότητα στη διαδρομή του χρόνου, αλλά και στο σήμερα, με ξεχωριστό χαρακτήρα και διακριτή ταυτότητα.

Φιλοδοξούμε μαζί με όλους και όλες, να απαγκιστρώσουμε την πόλη μας από τη βαθειά κρίση, να τη μετατρέψουμε σε μια πόλη που το λιμάνι θα της ανήκει και θα το ελέγχει, πόλη βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη, αλληλέγγυα προς τους πολίτες της, χωρίς φτώχεια, περιβαλλοντικά ισορροπημένη, πόλη των νέων ανθρώπων και των νέων ιδεών. Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση μίας ευρύτατης συσπείρωσης του Πειραϊκού λαού, των δημοκρατικών, ριζοσπαστικών, οικολογικών δυνάμεών του.

Με αυτό το στοίχημα, με αυτές τις φιλοδοξίες θα αναμετρηθούμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στην πειραϊκή κοινωνία. Φιλοδοξούμε να νικήσουμε. Ώστε και ο Πειραιάς να στείλει μήνυμα ισχυρό σε όλη την Ελλάδα, μήνυμα για τη μεγάλη αλλαγή. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…