Δριμύ κατηγορώ Ντράγκι σε Φον ντερ Λάιεν, Σολτς και Ρούτε: «Εσείς θα φταίτε για την ύφεση»

“Εσείς θα φταίτε για την ύφεση”. Με αυτό τον τίτλο η Ιταλική εφημερίδα La Stampa ξεκινά άρθρο της σχετικά με το κλίμα που επικράτησε στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας που μόλις ολοκληρώθηκε.

skynews mario draghi 5841472

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Stampa», ο πρώην Διοικητής της ΕΚΤ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά των ετέρων του και φέρεται να τους είπε: «Εσείς θα φταίτε για την ύφεση».

«Συζητάμε για το φυσικό αέριο εδώ και επτά μήνες. Έχουμε ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμύρια από τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων για να τροφοδοτήσουμε τον πόλεμο της Μόσχας, και ακόμα δεν έχουμε λύσει τίποτα. Αν δεν είχαμε χάσει τόσο πολύ χρόνο δεν θα βρισκόμασταν τώρα στα πρόθυρα της ύφεσης», τους είπε σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης αφήνει στην άκρη τους συμπονετικούς τόνους και στρέφει το βλέμμα του προς την Ursula von der Leyen, τον Olaf Scholz και τον Mark Rutte», συνεχίζει η «La Stampa».

»Με την πρώτη, είχε ήδη συζητήσει εμπιστευτικά το προηγούμενο βράδυ, καλώντας την να σταματήσει τους δισταγμούς της και να σταματήσει να επηρεάζεται από τους Γερμανούς και Ολλανδούς συναδέλφους της. Με τους άλλους δύο, ωστόσο, υπάρχει πραγματική ψυχρότητα», επισημαίνει η εφημερίδα.

Κατηγορεί Σολτς και Ρούτε πως «έσπασαν το μέτωπο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»

Όπως σημειώνει σήμερα η ηλεκτρονική εφημερίδα Open, ο Μάριο Ντράγκι κατηγορεί τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες Σολτς και Ρούτε πως «έσπασαν το μέτωπο της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης». Ειδικότερα, τον Σολτς «για την ασπίδα των 200 δισεκατομμυρίων που επέτρεψε στο Βερολίνο να εξασφαλίσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις χωρίς να σκέφτεται την υπόλοιπη Ευρώπη» και τον Ρούτε «για την αντίσταση στην αποσύνδεση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου».

«Τους τελευταίους μήνες η Κυβέρνησή του (Ντράγκι) δαπάνησε 60 δισεκατομμύρια σε βοήθεια. Και τώρα δεν έχει περιθώριο για άλλα ελλείμματα», αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα.

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…