Δριμύ κατηγορώ… από την ΚΕΕΡΦΑ για την τροπολογία της ΝΔ για τους νεοναζί

Σαφή και κατηγορηματική θέση απέναντι από τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, στέκεται η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»

keerfa

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί «τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την Αριστερά και τις οργανώσεις της, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, να συνεχίσουμε στον δρόμο της πάλης που τσάκισε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, με επόμενο σταθμό τη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, στις 18 Μάρτη, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μην μπορούν να δρουν οι φασίστες, ούτε στις εκλογές ούτε πουθενά».

Οι νίκες του αντιφασιστικού κινήματος, μόνη εγγύηση για να τσακιστεί οριστικά ο φασισμός
Τα κατάλοιπα της Χρυσής Αυγής που επιβίωσαν από την συντριπτική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, του μαζικού κινήματος των εργαζόμενων και της νεολαίας που τους απομόνωσε, τους έστειλε στη φυλακή και τους πέταξε έξω από τη Βουλή δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παριστάνουν ξανά τα πολιτικά κόμματα, λες και αθωώθηκαν για τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα και για όλα τα εγκλήματά τους.

Είναι πρόκληση για όλους όσοι πλημμυρίσαμε στις 7 Οκτώβρη του 2020 την Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο, για να καταδικαστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή, να έρχεται τώρα η Ν.Δ. και να προωθεί στη Βουλή προεκλογικά τροπολογία που τσουβαλιάζει την Αριστερά με τους φασίστες, ενεργοποιώντας τη «θεωρία των δύο άκρων». Πρόκειται για μια αντιμετώπιση που, αντί να βάλει φρένο στον ναζισμό και τα εγκλήματα του, επιδιώκει να χτυπήσει την Aριστερά που ασυμβίβαστα συγκρούεται με τις βαρβαρότητες του συστήματος, την εκμετάλλευση, το σεξισμό, το ρατσισμό και τη φτώχεια.

Η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την πολιτική του ρατσισμού, των δολοφονικών επαναπροωθήσεων στα σύνορα, τις δολοφονίες Ρομά από σφαίρες αστυνομικών, το ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων και τον εκτοπισμό σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις, στρώνει το δρόμο στους φασίστες. Είναι η ίδια που έτρεξε να αναγνωρίσει αμέσως την Μουσολινική πρωθυπουργό της Ιταλίας και να συνυπογράψει συμφωνία με την Ιταλία, την Μάλτα και την Κύπρο για τον αποκλεισμό των προσφύγων που διασώζονται από τα καράβια των αλληλέγγυων οργανώσεων, από τα να αποβιβάζονται στα κοντινά λιμάνια της Μεσογείου, υιοθετώντας το αίτημα της ευρωπαϊκής φασιστικής ακροδεξιάς.

Η Χρυσή Αυγή δυνάμωσε και μπήκε στην Βουλή με την Ν.Δ. να τις κάνει πλάτες, με τον Μπαλτάκο να συνεργάζεται με τον Κασιδιάρη, για να περάσουν τα νομοσχέδια της στη Βουλή. Οι επιχειρήσεις σκούπα του Δένδια κατά των μεταναστών άνοιξαν τον δρόμο στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στα πογκρόμ και τις επιθέσεις, με την Αστυνομία να συγκαλύπτει την δράση τους. Στελέχη της Ν.Δ. μίλαγαν για τη σοβαρή Χρυσή Αυγή, με την οποία μπορούσαν να συνεργαστούν. Αλλά και μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, άφησαν τα γραφεία της συμμορίας ανοιχτά, κάτι που συμβαίνει μέχρι τώρα στη Θεσσαλονίκη, δεν καθαίρεσαν τους εκλεγμένους συμβούλους σε Δήμους και περιφέρειες, ενώ πρόσφατα στο Π.Φάληρο διευκόλυναν τον Κασιδιάρη να κάνει φασιστοσύναξη, βαφτίζοντάς τη βιβλιοπαρουσίαση.

Το αντιφασιστικό κίνημα βγήκε μαζικά στις 17 Γενάρη στους δρόμους, στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης έχυναν ρατσιστικό δηλητήριο στο Ζάππειο κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την Αριστερά και τις οργανώσεις της, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, να συνεχίσουμε στον δρόμο της πάλης που τσάκισε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, με επόμενο σταθμό τη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, στις 18 Μάρτη, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μην μπορούν να δρουν οι φασίστες, ούτε στις εκλογές ούτε πουθενά.

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Κρήτη

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Στη Σούδα επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα