Newsroom

Newsroom

Δράσεις αλληλεγγύης από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης (Κ.Ι.Φ.Α.) Αθήνας

Δράσεις αλληλεγγύης από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης (Κ.Ι.Φ.Α.) της Αθήνας για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι με νέα καμπάνια οπού πρωτοβουλία…

kifa logotypo

Δράσεις αλληλεγγύης από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης (Κ.Ι.Φ.Α.) της Αθήνας για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι με νέα καμπάνια οπού πρωτοβουλία έχουν αναλάβει ο σταθμός Στο Κόκκινο, η Αλληλεγγύη για Όλους, το ΚΕΘΕΑ, το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ

Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης (Κ.Ι.Φ.Α.) της Αθήνας, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του Φεβρουάριο του 2013 με πρωτοβουλία και στήριξη της Ανοιχτής Πόλης, δημοτικής παράταξης στο Δήμο της Αθήνας. Σκοπός του Κ.Ι.Φ.Α, το οποίο λειτουργεί σε εντελώς εθελοντική βάση με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους/ες πολίτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, μετανάστες και πρόσφυγες, άτομα που τα βιβλιάριά τους έχουν λήξει λόγω ανεργίας. Οι ασθενείς αυτοί παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες των υπουργείων παραμένουν σε μεγάλο βαθμό χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Η περίθαλψη παρέχεται από ομάδα 36 εθελοντών γιατρών από διάφορες ειδικότητες (παθολόγο, ενδοκρινολόγο, γυναικολόγο, αγγειοχειρουργό, αιματολόγο, δερματολόγο, πνευμονολόγους, ψυχιάτρους, παιδοψυχίατρο, καρδιολόγους, οδοντογιατρούς, παιδοδοντιάτρους, ΩΡΛ, ορθοπεδικό, οφθαλμιάτρους) στο χώρο του Ιατρείου και σε κάποιες περιπτώσεις στα ιατρεία των γιατρών. Επίσης φροντίδα παρέχεται από 6 ψυχολόγους, διαιτολόγο και κοινωνική λειτουργό, καθώς και ομάδα 3 φαρμακοποιών. Ταυτόχρονα το Κ.Ι.Φ.Α. συνεργάζεται με ένα δίκτυο εξειδικευμένων εθελοντών υγειονομικών, ιδιωτών και νοσοκομειακών, για τη δωρεάν ολοκλήρωση της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσπέλασης, όπου χρειάζεται. Ο εξοπλισμός του ιατρείου και του οδοντιατρείου έχει γίνει αποκλειστικά με δωρεές, και η αγορά των αναλώσιμων -ιδίως του οδοντιατρείου- γίνεται χάρις στην οικονομική ενίσχυση φίλων του ιατρείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φαρμακείο στηρίζεται στις δωρεές οικιακών φαρμάκων που δεν έχουν λήξει, ακόμα και αν η συσκευασία δεν είναι πλήρης. Μέχρι σήμερα το Κ.Ι.Φ.Α. έχει προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 9.497 περιπτώσεις ανασφάλιστων ασθενών: σε 6.537 περιπτώσεις ασθενών που εξετάστηκαν από γιατρούς και 2.960 ασθενείς οι οποίοι έλαβαν αποκλειστικά φαρμακευτική περίθαλψη βάσει συνταγών από άλλα κοινωνικά ιατρεία ή νοσοκομεία. Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί 16 χειρουργικές μικροεπεμβάσεις και περισσότεροι από 500 ασθενείς έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακές ή άλλες διαγνωστικές εξετάσεις.

Η καμπάνια «Η Αλληλεγγύη κρατά τη ζωή στο Κομπάνι» στηρίζει τους 100.000 πρόσφυγες από το Κομπάνι στα συροτουρκικά σύνορα. Την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει ο σταθμός Στο Κόκκινο, η Αλληλεγγύη για Όλους, το ΚΕΘΕΑ, το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ.

Συλλέγεται ανθρωπιστική βοήθεια σε όλη την Ελλάδα έως τις 7 Δεκεμβρίου 2014 που θα μεταφερθεί με κομβόι φορτηγών στη Θράκη, και από εκεί στα σύνορα Τουρκίας Συρίας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αθήνας οργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου για ενημέρωση και συλλογή φαρμάκων

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, 19:30

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Η αλληλεγγύη κρατάει τη ζωή στο Κομπάνι
Μιλάμε για την αλληλεγγύη και μαζεύουμε φάρμακα στα γραφεία της “Εποχής” Βλαχάβα 11, Μοναστηράκι

Ομιλήτρια: Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ
Παρεμβάσεις: 
. Σοφία Τζιτζίκου: Φαρμακοποιός στο ΚΙΦΑ
.Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, πολιτικός επιστήμονας
. Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
. Εκπρόσωπος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

Ανάγκες σε φάρμακα: 
. Αντιβιοτικά
. Αντιπυρετικά
. Αντιφλεγμονώδη
. Αναλγητικά
. Αντιυπερτασικά
. Διουρητικά
. Για διαβήτη (εκτός
ψυγείου) 
. Αντιαιμοπεταλιακά
. Αντιδιαροϊκά
. Αντιεμετικά / Στομάχου
. Αντίστοιχα παιδικά

Τα φάρμακα θα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη
από τη περίοδο των 6  μηνών, δηλαδή να μη λήγουν νωρίτερα από
τον Ιούλιο του 2015. Όλα τα σκευάσματα θα πρέπει να είναι μη
χρησιμοποιημένα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΙΚΤΙΝΟΥ 2 & ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 -18:00   Τηλέφωνο για ραντεβού 210 3802037. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…