Newsroom

Newsroom

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων «δείχνουν» τα λύματα της Αττικής

Τα ενεργά κρούσματα ως την περασμένη Τρίτη φαίνεται πως ήταν μεταξύ 28.000 και 40.000

ek madf

Δραματική αναμένεται να είναι η αύξηση κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ανάλυση των αστικών λυμάτων.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαϊδης, ο οποίος μελετά τα αστικά λύματα της πρωτεύουσας, μιλώντας στα «Νέα» και το Οpen tv υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα ευρήματα.

Ο κ. Θωμαϊδης συγκεντρώνοντας τα στοιχεία που είχε από την επεξεργασία των λυμάτων της Ψυττάλειας, εκτίμησε πως τα ενεργά κρούσματα ως την περασμένη Τρίτη έφταναν μεταξύ 28.000 και 40.000 περιπτώσεων.

Όπως τόνισε υπάρχει μία απότομη και ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου σε σχέση με την περασμένη Τρίτη, ενώ εξήγησε πως όταν κάποιος κολλήσει τον ιό, δεν θα φανούν τα συμπτώματα της νόσου στους γύρω του, αλλά αναμένεται ότι ο ίδιος θα εναποθέσει ιικό φορτίο μέσα σε 3-4 ώρες στο αποχευτευτικό σύστημα της πόλης.

Ο κ. Θωμαΐδης εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται στο εργαστήριο του ΕΚΠΑ ώστε να εξάγουν τα συμπεράσματα που χρειάζονται για τα ποσοστά του ιικού φορτίου που εντοπίζονται στα λύματα. Έτσι, ενώ το εργαστήριο εξετάζει καθημερινά τα λύματα της προηγούμενης ημέρας, εντούτοις μπορεί να σχηματίσει εικόνα για το πώς θα κινηθεί η διασπορά του ιού μερικές ημέρες πριν από την αποτύπωση που κάνει ο ΕΟΔΥ με τα τεστ στο πεδίο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…