Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Βοστώνη

Με νωπές ακόμα τις μνήμες μετά τον θάνατο την περασμένη βδομάδα μιας γυναίκας στη Βιρτζίνια, σε αντιρατσιστική διαδήλωση στην πόλη Σάρλοτσβιλ, η Βοστώνη μοιάζει με «φρούριο» στο περιθώριο μιας συγκέντρωσης ακροδεξιών.

NewsRoom 19/08/2017 | 15:39

Στο πόδι βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στην Βοστώνη, ενόψει συγκέντρωσης ακροδεξιών και μιας αντιδιαδήλωσης την ίδια ώρα. Τουλάχιστον 500 αστυνομικοί, ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να κρατήσουν σε απόσταση τις δύο συγκεντρώσεις.

Χιλιάδες ακροδεξιοί εκτιμάται ότι θα παραστούν στην αποκαλούμενη συγκέντρωση για την "Ελευθερία του Λόγου" , ενώ την ίδια ώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους αντίστοιχους διαδηλωτές που θα κινηθούν εναντίον τους.

Οι αρχές θα κλείσουν τους δρόμους για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας επίθεσης με αυτοκίνητο, όπως εκείνη που σημειώθηκε στη Σάρλοτσβιλ, με δράστη έναν νεαρό νεοναζί.

Μετά τα επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ, η Βοστόνη έχει απαγορεύσει στους διαδηλωτές να κρατούν όπλα οποιουδήποτε είδους, ακόμη και τα κοντάρια όπου στηρίζονται τα πανό και τα πλακάτ. Οι πλανόδιοι πωλητές πρόχειρου φαγητού δεν θα επιτρέπεται να στήσουν τις καντίνες τους στο Μπόστον Κόμον, το παλαιότερο πάρκο της πόλης.

Εκτός από τις δύο διαδηλώσεις της Βοστώνης, κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα και στο Τέξας. Το παράρτημα της οργάνωσης "Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν" στο Χιούστον οργανώνει μια συγκέντρωση υπέρ της απομάκρυνσης ενός μνημείου του "Πνεύματος της Συνομοσπονδίας" από ένα πάρκο. Επίσης στο Ντάλας ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα διαδηλώσουν κατά των υπέρμαχων της λευκής υπεροχής.