Newsroom

Newsroom

Drag queen θέτει σε νέα βάση το ερώτημα για τα παραμύθια σε παιδιά: «Μην νομίζετε ότι μας κάνετε χάρη» (video)

Η Kitty Demure απευθύνεται στους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους σε επαφή με drag queens μεταφέροντας μια διαφορετική πτυχή του θέματος

Ανάγνωση Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού από Drag Queen στη Θεσ νίκη παρά τις κραυγές των νεοναζί 0 26 screenshot

Σε μια πολύ διαφορετική βάση είχε θέσει προ διετίας η γνωστή αμερικανίδα drag queen Kitty Demure, τη συζήτηση σχετικά με το πόσο θετικό είναι να μυούνται τα παιδιά από νωρίς στον κόσμο των drag shows.

Σε βίντεο που είχε αναρτήσει, η Demure σχολιάζει πολύ καυστικά τους γονείς που επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε Drag Queens ώστε να τους διαβάσουν παραμύθια, ξεκαθαρίζοντας ότι ο «κόσμος» των drag shows δεν είναι θετικό πρότυπο για παιδιά. Μάλιστα εξηγεί ότι μπορεί οι σκοποί των γονιών να είναι θετικοί, αλλά η ίδια εκτιμά ότι τελικά προκαλούν περισσότερη ζημιά στην γκέι και την τρανς κοινότητα.

«Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, γιατί πηγαίνετε τα παιδιά σας να τους διαβάσουν παραμύθια drag queens. Τι διάολο έχει κάνει μια drag queen εκτός από το να βάφεται και να χοροπηδάει στην πίστα κάνοντας σεξουαλικά κόλπα, ώστε να την έχετε τόσο ψηλά σε εκτίμηση και να την προβάλετε ως πρότυπο στα παιδιά σας; Μια drag κάνει το νούμερό της σε κλαμπ για ενήλικες. Στα παρασκήνια υπάρχει γύμνια, ναρκωτικά και βρωμιά. Απορώ ειλικρινά τι προσπαθείτε να καταφέρετε» αναρωτιέται η Kitty Demure.

«Μην νομίζετε ότι μας κάνετε χάρη. Ισα ίσα μας δημιουργείτε επιπρόσθετα προβλήματα. Είχαμε τη φήμη, που δεν ευσταθεί, ότι είμαστε παιδόφιλοι, ανώμαλοι. Δεν έχουμε ανάγκη να φέρετε τα παιδιά σας σε εμάς. Πηγαίνετέ τα στην Disneyland ή αν θέλετε να δουν βαμμένους ανθρώπους, πηγαίνετέ τα στο τσίρκο. Γι αυτό λοιπόν μην καταστρέφετε τα παιδιά σας και μην καταστρέφετε κι εμάς» καταλήγει η Kitty Demure.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του koutipandoras.gr για την πρόσφατη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που προκάλεσε αντιδράσεις:

Μεγάλες διαστάσεις πήρε στη Θεσσαλονίκη η είδηση πραγματοποίησης εκδήλωσης στην οποία μία Drag Queen θα διάβαζε Χριστουγεννιάτικο παραμύθι σε παιδιά και στους κηδεμόνες τους.

Ακροδεξιές οργανώσεις κάλεσαν συγκέντρωση για την ακύρωση της εκδήλωσης χωρίς να ενδιαφέρονται για πιθανή έκθεση των μικρών παιδιών σε ακραία βία, ενώ ταυτόχρονα πολλοί εθνικιστές άρχισαν να αφήνουν απειλητικά μηνύματα στους διοργανωτές.

Οι φορείς που προγραμμάτισαν την εκδήλωση μετέφεραν την ανάγνωση παραμυθιών σε νέο μέρος προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη συμμετοχή, αλλά και για να αποφευχθεί η παρουσία νεοναζί σε ένα μέρος όπου θα βρίσκονταν μικρά παιδιά με τους κηδεμόνες τους. Έτσι, η εκδήλωση στον νέο χώρο πραγματοποιήθηκε κανονικά και τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά με συζητήσεις, ζωγραφική και την ανάγνωση του Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού από την Drag Queen, RawBee Candles.

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, καθώς 7 ακροδεξιοί έφτασαν κοντά στον χώρο της εκδήλωσης, όμως στη συνέχεια η αντιφασιστική περιφρούρηση τους απώθησε και οπισθοχώρησαν πίσω από τον κλοιό των ΜΑΤ.

Στην εκδήλωση βρέθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η αναπληρώτρια γραμματέας ισότητας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βάσια Μάδεση.

Οι διοργανωτές ανέφεραν στο κάλεσμά τους πως «οι Drag Queen θα μας μιλήσουν μέσα από το παραμύθι, με αφορμή την εορταστική περίοδο που διανύουμε, για τα έμφυλα στερεότυπα και για το πώς τα χρώματα και τα παιχνίδια, δεν έχουν φύλο. Για το ότι κάθε παιδί, μπορεί να παίζει με όποιο παιχνίδι αυτό επιθυμεί, χωρίς διακρίσεις».

Ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, συγγραφέας του παραμυθιού που αναγνώστηκε με τον τίτλο «Η drag queen που έσωσε τα Χριστούγεννα» έκανε δηλώσεις και ανέφερε μεταξύ άλλων «τα αγοράκια παίζουν με τα μπλε παιχνίδια, τα κοριτσάκια παίζουν με τα ροζ παιχνίδια, τα αγοράκια παίζουν με τα αμαξάκια με όπλα ή με οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί αγορίστικο. Αντίστοιχα τα κοριτσάκια παίζουν με τις κούκλες και με τις Barbie. Σήμερα αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να μιλήσουμε στα παιδιά ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους και οι εαυτές τους από μικρή ηλικία και όχι να βασίζονται στα στερεοτυπικά πρότυπα των μεγάλων».

Την πολύ πετυχημένη εκδήλωση διοργάνωσαν το Thessaloniki Pride, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», καθώς και μια πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών του τμήματος Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…