DPA: Ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό πεδίο απασχολούν τον γερμανικό Τύπο. «Ο Σαμαράς τα παίζει όλα…

german news 287049922

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό πεδίο απασχολούν τον γερμανικό Τύπο. «Ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα και επισπεύδει την προεδρική εκλογή» σημειώνει σε τηλεγράφημά του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). 

Όπως σημειώνει, «ο Έλληνας Πρωθυπουργός θέλει να παραμερίσει τα εμπόδια για την επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές. Επισπεύδει λοιπόν την εκλογή του Προέδρου από το κοινοβούλιο. Με τον τρόπο αυτό ρισκάρει πρόωρες εκλογές, αφού η αριστερή συμμαχία θα μπορούσε τότε να κερδίσει το πάνω χέρι». «O πρώην ταραχοποιός Τσίπρας προσπαθεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης να προσελκύσει επενδυτές» τιτλοφορείται το σχόλιο της εφημερίδας Die Welt. 

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «στην Ελλάδα αυξάνονται οι πιθανότητες να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα τα πολιτικά ηνία. Όσο περισσότερο πλησιάζει στην εξουσία, τόσο πιο επίμονα προσπαθεί να πείσει τους κατόχους ελληνικών ομολόγων ότι ενδεχόμενη ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα του δεν θα πρέπει να τους προκαλεί οποιονδήποτε φόβο».

«Στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει αναταραχή σε όλη την ήπειρο, όταν με την υπόσχεση περί αποχώρησης από όλες τις συμφωνίες του προγράμματος βοήθειας είχε φτάσει κοντά σε εκλογική νίκη. Τώρα ο Τσίπρας υπόσχεται να διατηρήσει τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. “Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε ελλείμματα” είπε το βράδυ της Κυριακής ενώπιον της ελληνικής βουλής. Επίσης δεν σχεδιάζεται η ανάληψη νέων χρεών». Σε ανάλογο μήκος κύματος και η Rheinische Post σχολιάζει πως «ο Σαμαράς διακινδυνεύει τη δύναμή του».
Σύμφωνα με τον αρθογράφο, «στην Ελλάδα της κρίσης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει ξεκάθαρους πολιτικούς συσχετισμούς προκειμένου να μπορεί να διαπραγματευτεί σκληρά με τους διεθνείς πιστωτές». 

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει πολύ κακή εικόνα ως χώρα χρεοκοπημένη με αποτέλεσμα να την αποφεύγουν οι επενδυτές. Επίσης υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του Τσίπρα σε περίπτωση που κερδίσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όπως αύξηση των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα προ της κρίσης. «Το χάος στις σχέσεις με τους δανειστές είναι προδιαγεγραμμένο σύμφωνα με διπλωμάτες», επισημαίνει η εφημερίδα.

Σε «βήματα προόδου της Ελλάδας» αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Αναφερόμενη στον νέο προϋπολογισμό, σημειώνει πως παρά τη διαμάχη και τις αμφιβολίες για το κατά πόσο όντως είναι όντως ισοσκελισμένος, δεν θα πρέπει να συγκαλύπτεται το ότι η χώρα έχει κάνει βήματα προόδου. Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα Westfallen του Μπίλεφελντ, «η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει τη φιλικά διακείμενη προς τις μεταρρυθμίσεις κυβέρνησης Σαμαρά».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…