Δούρου για απορρίμματα: "Εξυπηρετείς εργολαβικά συμφέροντα Γιάννη Σγουρέ"

«Έχουν γίνει εγκλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων εδώ και 11 χρόνια», ανάφερε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε…

sgouros 0

«Έχουν γίνει εγκλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων εδώ και 11 χρόνια», ανάφερε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Μαντούβαλο, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό πως εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα.

«Τα περί του ότι “δεν φθάνει χρόνος”, “εδώ χρειάστηκαν 11 χρόνια για να προχωρήσουν οι νέες μονάδες” μετρώντας από το 2003, είναι για γέλια. Γιατί ποιός ευθύνεται για τα 11 αυτά χρόνια; Οι πολίτες; Ή η σύγκρουση των μεγαλοεργολάβων; Και ας κάνουμε κι ένα βήμα ακόμη. Μας λένε ότι “θα χαθούν οι πόροι”. Πρόκειται για τη γνωστή δικαιολογία, βάσει της οποίας έχουν γίνει κατά καιρούς εγκλήματα στο Δημόσιο, γενικά, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ειδικότερα. Έτσι και τώρα μας κατηγορούν ότι με όσα εμείς ισχυριζόμαστε θα χαθούν πόροι, ότι δεν υπάρχει χρόνος, ότι πρέπει να βιαστούμε, ότι οι δήμοι δεν διαθέτουν, για παράδειγμα, εξοπλισμό για σύστημα τεσσάρων κάδων», υπογράμμισε η κα Δούρου, προσθέτοντας πως χαμένοι είναι οι πόροι που διοχετεύονται στους εργολάβους και μάλιστα σε βάρος των πολιτών.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…