Newsroom

Newsroom

Δούρου: Αφωνία Βενιζέλου για τους Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία

Για «αφωνία» του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφορικά με το ζήτημα των απειλών που δέχονται οι Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας…

dourou 2 2

Για «αφωνία» του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφορικά με το ζήτημα των απειλών που δέχονται οι Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας από τη νεοναζιστική οργάνωση «Δεξιός Τομέας» κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας πως προφανώς οι 150.000 Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας δεν εντάσσονται στις προτεραιότητές του.

Σε δήλωσή της για το θέμα, η Ρένα Δούρου τονίζει:

«Στο στόχαστρο της άκρως επικίνδυνης νεοναζιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας, ‘Δεξιός Τομέας’, που καλεί τα μέλη της να πάρουν τα όπλα και να κατέβουν στους δρόμους, βρίσκονται οι Έλληνες ομογενείς. Μάλιστα η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάντρα Προτσένκο, κατήγγειλε ξυλοδαρμούς ομογενών και κλίμα εκφοβισμού. Ωστόσο αυτές τις εξελίξεις δεν προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας. Είναι ενδεικτικό ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με την Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Βενιζέλος, δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στο θέμα αυτό.

Είναι προφανές ότι οι 150 χιλιάδες ομογενείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοναζί, δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών. Εξ ου και η αφωνία του κ. Βενιζέλου».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…