Δούνια για τα χυδαία σχόλια στην Αχτσιόγλου: «Οι γυναίκες στη Βουλή συνεχώς κρίνονται για το ντύσιμό τους»

«Γιατί καλούνται οι γυναίκες να είναι τέλειες και αψεγάδιαστες; Συνεχώς έχουμε κριτική για το πώς είναι η εμφάνισή μας», είπε η βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια.

image 6

Η βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια φιλοξενήθηκε στον καναπέ της «Super Katerina» και, μεταξύ άλλων, με αφορμή τη σεξιστική επίθεση από δεξιά τρολ σε βάρος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία γυναίκα για να αποδείξει την ικανότητά της.

«Γιατί καλούνται οι γυναίκες να είναι τέλειες και αψεγάδιαστες; Συνεχώς έχουμε κριτική για το πώς είναι η εμφάνισή μας», σχολίασε αρχικά η Νόνη Δούνια απευθυνόμενη στην Κατερίνα Καινούργιου, με αφορμή το πρόσφατο θέμα που δημιουργήθηκε όταν δεξιά τρολ έκαναν σωστή επίθεση στην εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου.

Στη συνέχεια η βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε, «Που βεβαίως είναι σημαντική η εμφάνιση… αλλά αντί να στηρίζεις μια γυναίκα η οποία είναι επαγγελματίας, είναι εξαιρετική στη δουλειά της, έχει φτάσει εκεί που είναι, είναι πανέξυπνη, για το έργο της».

«Και μόλις έκανε και μωράκι, δηλαδή δεν υπάρχει κανένας σεβασμός», λέει στο σημείο αυτό η Καινούργιου, με την Δούνια να απαντάει, «Η αγορά και η κοινωνία επιβάλει κάποιους κανόνες, πρέπει να βγεις από το μαιευτήριο και να έχεις γίνει 45 κιλά και να φωτογραφηθείς και να μην έχεις και κοιλιά και να μην έχεις καμία ραγάδα και να είσαι ας πούμε «τρεις λαλούν κ δυο χορεύουν». 

«Αυτό δεν είναι πραγματικότητα, όταν γίνεσαι μητέρα ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος. Ειδικά αν δεν έχεις βοήθειες από μια μαμά, μια γιαγιά, μια θεία μια αδερφή. Είναι μια περίοδος για μια γυναίκα που καλείται να κάνει κάτι διαφορετικό που δεν το ξέρει που το μαθαίνει κι εκείνη μαζί με το μωρό της και φυσικά το τελευταίο πράγμα που την απασχολεί είναι η εμφάνισή της και καλά κάνει, η ουσία είναι το θέμα, όχι η εμφάνιση», προσθέτει.

Στη συνέχεια, όταν η Καινούργιου της απηύθυνε την ερώτηση, «Έχεις νιώσει εσύ ποτέ άβολα γιατί κάποιος σε έχει σχολιάσει;»

Η Δούνια απάντησε, «Εγώ δε νιώθω άβολα γιατί το περιμένω το ξέρω πολύ καλά ότι μπορεί να γίνει αυτό».

Η Καινούργιου ρωτάει έπειτα, «Έχεις αντιληφθεί κάτι τέτοιο από συνάδελφό σου;»

«Είναι πολύ δυσάρεστο το συναίσθημα αυτό της συνεχόμενης κριτικής, συνεχόμενη κριτική που άφορά τις εμφανίσεις, ο κόσμος κρίνει, τα μίντια, τα σαίτς, οι δημοσιογράφοι…» 

«Έχουμε περάσει το όριο», σχολίασε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…