Newsroom

Newsroom

Δόθηκε παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για ρύθμιση με 100 δόσεις

Παρατείνεται τελικά μέχρι τις 15 Ιουλίου η προθεσμία για την ρύθμιση των 100 δόσεων. Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών…

2311347

Παρατείνεται τελικά μέχρι τις 15 Ιουλίου η προθεσμία για την ρύθμιση των 100 δόσεων. Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται:

«Κατατίθεται  σήμερα  από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη,  στο σχέδιο  νόμου    «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.», μια δεύτερη τροπολογία. Η τροπολογία  δίνει τη δυνατότητα  συμμετοχής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα, έως τις 15 Ιουλίου 2015. Η ημερομηνία  αυτή  αποτελεί   την τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης.

Η παραπάνω τροπολογία  συνιστά  ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα χιλιάδες  μηνύματα  πολιτών, που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία  εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες  φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη  στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται  στη τελική φάση.

Η μέχρι σήμερα εξαιρετική ανταπόκριση,  με τους 750.000 φορολογούμενους, κυρίως φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, οι οποίοι έθεσαν σε ρύθμιση  ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. €, αποτελεί  ένδειξη  επίσης της εμπιστοσύνης ευρύτερων στρωμάτων του λαού ότι μπορεί να υπάρξει  ένα μέλλον διαφορετικό από την σημερινή κατάσταση προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας και της χώρας.»

(φωτο αρχειο eurokinissi)

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…