«Δόθηκε οδηγία να προτιμηθούν προσωπικές φωτογραφίες του Λιγνάδη» λέει ο Διευθυντής ενημέρωσης ΕΡΤ

Η απάντηση του διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ εκθέτει κυρίως τον κ. Λιβάνιο. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μπορεί να μην αμφισβήτησε την ύπαρξη της ντιρεκτίβας, όμως, ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για προβοκάτσια.

5025177

Την προτίμηση «προσωπικών φωτογραφιών» του Δημήτρη Λιγνάδη παραδέχτηκε ο διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ απαντώντας σε Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά και Μάριου Κάτση.

Μετά τον Θεόδωρο Λιβάνιο που δεν αμφισβήτησε ενώπιον της Βουλής την ντιρεκτίβα α λα ΥΕΝΕΔ για το «κορονογλέντι» του πρωθυπουργού στην Ικαρία και τις φωτογραφίες του πρωθυπουργικού ζεύγους στο πλευρό του Λιγνάδη, ο Φώτης Καφαράκης, διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, παραδέχτηκε την ύπαρξη οδηγίας για προτίμηση «προσωπικών φωτογραφιών» του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή.

«Η μόνη οδηγία που όντως εδόθη ήταν να προτιμηθούν προσωπικές φωτογραφίες του ηθοποιού, όπως συμβαίνει παγίως με τα πρόσωπα που ελέγχονται ή και ακούγεται ότι θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη με πλέον πρόσφατο παράδειγμα και αυτό του κ. Χαϊκάλη» αναφέρει στην απάντησή του προς τους συναρμόδιους τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και προσθέτει πως «άτυπα τέτοια χαρτιά είθισται να αναρτούν οι παραγωγοί -όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά σε όλα τα κανάλια- όταν αλλάζουν βάρδια για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους που τους αντικαθιστούν σχετικά με την οπτικοποίηση των θεμάτων». Μάλιστα, επισημαίνει πως έδωσε εντολή στους παραγωγούς να υπογράφουν πλέον τις σχετικές ενημερώσεις προκειμένου να «αποφευχθούν στο μέλλον παρανοήσει σκόπιμες ή μη», μετακυλίοντας ουσιαστικά την ευθύνη.

Η απάντηση του διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ εκθέτει κυρίως τον κ. Λιβάνιο. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μπορεί να μην αμφισβήτησε την ύπαρξη της ντιρεκτίβας, όμως, ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για προβοκάτσια. Επί της ουσίας, ο κ. Καφαράκης με την απάντησή του καθιστά ψεύτη τον υφυπουργό, αφού κανένας «κακόβουλος, ανόητος ή προβοκάτορας» -όπως έλεγε ο κ. Λιβάνιος- δεν τοιχοκόλλησε την επίμαχη οδηγία.

Εκθέτει τα ιδιωτικά κανάλια

Υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν αποκρύπτει καμία είδηση, ο κ. Καφαράκης έβγαλε -κατά το κοινώς λεγόμενο- στη σέντρα την πλειοψηφία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό κανάλι που μετέδωσε το Σάββατο τη συγκεκριμένη είδηση» τονίζει για την «κορονομάζωξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, ενώ για την πρωθυπουργική ανεμελιά της Πάρνηθας υπενθυμίζει πως «η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα Μέσα που προέβαλλαν από την πρώτη στιγμή την φωτογραφία του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα».

Τέλος, σχολιάζει με νόημα ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤ είχε καθυστερήσει δύο μέρες να προβάλλει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου.

Πηγή: Documento 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή