Newsroom

Newsroom

Εύβοια: Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Αντιεισαγγελέας αύριο στα σημεία των καταστροφών

5127281 1

Διπλή έρευνα για αδικήματα που φθάνουν ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος ανοίγει με εντολή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, για τη διερεύνηση των αιτιών και τυχόν ευθυνών για τον θάνατο 8 ανθρώπων στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Η πρώτη κατεπείγουσα πραγγελία δόθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας για το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή»

Η δεύτερη είναι στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα» ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών.

Η έρευνα αυτή θα αφορά πέρα από τις ευθύνες πολιτών, που μπορεί να μπάζωσαν παράνομα, και στελέχη υπηρεσιών που δεν έπραξαν το καθήκον τους. Για το θέμα θα οριστεί πραγματογνώμονας που θα συντάξει πόρισμα, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στα σημεία της καταστροφής αντιεισαγγελέας για αυτοψία.

Κύπριος το όγδοο θύμα από τις πλημμύρες στην Εύβοια

Σε Κύπριο ανήκει η σωρός που ανασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Πρόκειται για τον 72χρονο Γιώργο Λιβέρα, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη.

Η σωρός αναγνωρίσθηκε από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, τα οποία κατάφεραν να σωθούν από τη μανία των καιρικών φαινομένων.

Ο 72χρονος Κύπριος αγνοείτο από τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Μπούρτζι Ευβοίας.

Στους 8 νεκρούς ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, Πτώμα άνδρα βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Καλάμου και πρόκειται για τον 72χρονο, ο οποίος αγνοείτο στην Εύβοια, όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Μπούρτζι, κατά τη χτεσινή θεομηνία.

Λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα, αναγνωρίστηκε από τους οικείους του ο 72χρονος, που αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα. Ο 72χρονος εντοπίστηκε νεκρός και περισυνελέγη το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου. Σημειώνεται ότι ο 72χρονος όπως και μία 73χρονη είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα. Η 73χρονη εντοπίστηκε χθες σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέχρι σήμερα οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια ήταν επτά, καθώς νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής και ο 42χρονος σύζυγος της 37χρονης, η οποία επίσης είχε βρεθεί έξω από το σπίτι της στην Αμφιθέα Εύβοιας. Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα στο σπίτι το οποίο είχε πλημμυρίσει.

Επίσης, το απόγευμα άλλη μία γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή. Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας περίπου 35-40 ετών, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή της Αμφιθέας.

Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί 5 νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο ηλικιωμένοι, ένα βρέφος οκτώ μηνών, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί είχαν ανασυρθεί νεκροί.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…