Newsroom

Newsroom

Δώστε στο Ιράν μια ευκαιρία, λέει στις ΗΠΑ ο Κόφι Ανάν

Ουσιαστικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή έπιαξε το Ιράν, δήλωσε ο  πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων…

kofi annan

Ουσιαστικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή έπιαξε το Ιράν, δήλωσε ο  πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, και κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν στην Τεχεράνη μια ευκαιρία.
Υπενθυμίζεται ότι ο διάδοχος του κ. Ανάν ως επικεφαλής του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εξέδωσε και στη συνέχεια απέσυρε μια πρόσκληση προς το Ιράν να συμμετέχει στις διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην Ελβετία, σχετικά με την κατάσταση Συρία.
«Αν θέλουμε να επιτύχουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, είναι σημαντικό το Ιράν να διαδραματίσει το φυσικό του ρόλο στην περιοχή», είπε ο κ. Ανάν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο, από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο Χασάν Ροχανί, το περασμένο έτος, το Ιράν έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τις παγκόσμιες δυνάμεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο έχει συμφωνήσει να περιορίσει με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των οικονομικών κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί.
«Πολλοί Ιρανοί δεν έχουν πειστεί ότι αυτή (η προσέγγιση) είναι ο κατάλληλος τρόπος», σημείωσε ο κ. Ανάν. «Αλλά και στην Ουάσιγκτον υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν πως αυτή είναι η σωστή προσέγγιση και κάνουν λόγο για την επιβολή νέων κυρώσεων εν μέσω της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων (σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα). Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στο διχασμό μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Καλώ τους φίλους μου στην Ουάσινγκτον να το σκεφτούν διεξοδικά προτού προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε ενέργειες», είπε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να δώσουν στη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις μια ευκαιρία στην ειρήνη».

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…