Newsroom

Newsroom

Δορυφόρος της Κίνας φέρνει στο φως εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους;

Ένας δορυφόρος της Κίνας που εξετάζει την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines 370 δείχνει εικόνες από αντικείμενα που επιπλέουν…

plane

Ένας δορυφόρος της Κίνας που εξετάζει την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines 370 δείχνει εικόνες από αντικείμενα που επιπλέουν σε θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας. 

Συγκεκριμένα, το BBC έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες όπου υποτίθεται πως φαίνονται τα συντρίμμια. Σε αυτές, απεικονίζονται τρία αντικείμενα να επιπλέουν με μέγεθος 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα.

Οι συντεταγμένες των φωτογραφιών τοποθετούν τα αντικείμενα στο θαλάσσιο χώρο της Νότιας Κίνας, ανάμεσα σε Μαλαισία και Βιετνάμ, εκεί δηλαδή που είχαν προσδιορίσει από την αρχή οι υπηρεσίες την εξαφάνιση του αεροσκάφους. 

Αυτή δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που έχει ανακοινωθεί πως εντοπίστηκαν κάποια αντικείμενα ή πετρελαιοκηλίδες που θα μπορούσαν να συνδέονται με την εξαφάνιση. 

Οι κινεζικοί δορυφόροι «παρατήρησαν μία πιθανή περιοχή συντριβής» της πτήσης MH370 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μαλαισίας και του Βιετνάμ, όπως ανακοίνωσε η Κρατική Υπηρεσία Επιστήμης, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της Κίνας, σημειώνοντας πως στις φωτογραφίες που έχουν μελετήσει εικονίζονται «τρία φαινομενικά πλεούμενα αντικείμενα ».

Εξετάζουν το σενάριο αποσυμπίεσης

Την ίδια ώρα παραμένει το μυστήριο σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, με τις αρχές της Μαλαισίας να ερευνούν και το σενάριο της αποσυμπίεσης της καμπίνας του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το Sky News, υπάρχει  το ενδεχόμενο η τραγωδία να προκλήθηκε από ξαφνική αποσυμπίεση του θαλάμου, ό,τι συνέβη δηλαδή με πτήση της αεροπορικής εταιρίας Helios το 2005 που συνετρίβη σκορπώντας το θάνατο σε 121 ανθρώπους.

 

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…