Newsroom

Newsroom

"Δώρο" 92 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης από την Ελλάδα στην Αίγυπτο (video)

Ενενήντα δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ρωσικής προέλευσης ΒMP-1 που πλέον έχουν αποσυρθεί από τον Ελληνικό Στρατό σχεδιάζει να χαρίσει η Ελλάδα στην Αίγυπτο

5b7fd0ef1dc524bf0c8b4585

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων:

«Την 23 Αυγούστου 2018 στη ΓΔΑΕΕ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τη χορήγηση άδειας εξαγωγής στο πλαίσιο της Διακρατικής Συμφωνίας για τη Δωρεά 92 ΤΟΜΑ BMP-1 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κατά την οποία παρέστησαν οι κάτωθι:

α. Εκπρόσωπος της εταιρείας ΕΛΒΟ.

β. Εκπρόσωπος της εταιρείας MI.MA Global Armory Enterprises Ltd.

γ. Εκπρόσωποι του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & AΝΑΠΤΥΞΗΣ.

δ. Εκπρόσωποι του ΓΕΣ/Γ1.

ε. Εκπρόσωποι της ΓΔΑΕΕ».

Τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα είχαν αποκτηθεί από αποθέματα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και άλλες χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, μετά την διάλυσή τους και κάλυπταν την ανάγκη για τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Η Αίγυπτος θα πληρώσει για τον αναγκαίο τεχνικό έλεγχο και επαναφορά τους σε λειτουργική κατάσταση που θα γίνει στις εταιρείες που αναφέρει η ΓΔΑΕΕ στην ανακοίνωσή της, αφήνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα στο προϋπολογισμό, τουλάχιστον του ΥΠΕΘΑ.

Η κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της φιλικής σχέσης που έχουν αναπτύξει Ελλάδα και Αίγυπτος. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου πρόκειται να τα αξιοποιήσει δίνοντάς τα κατά πάσα πιθανότητα στην αστυνομία και σε άλλες Αρχές Ασφαλείας που δρουν στην περιοχή του Σινά όπου υπάρχει δράση τζιχαντιστών.


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…