Δωρεές - ρεκόρ από τους Αυστριακούς για τους αναξιοπαθούντες

Νέο ρεκόρ σε δωρεές για αναξιοπαθούντες έκαναν φέτος οι Αυστριακοί πολίτες. Συγκέντρωσαν  675 εκατομμύρια ευρώ, κατά 15 εκατομμύρια υψηλότερο (κατά 2%) από τα 660 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν το 2017. 

NewsRoom 17/12/2018 | 20:31

Τα περισσότερα χρήματα που δωρίζουν οι Αυστριακοί πολίτες - πολλές φορές και από το ίδιο το υστέρημά τους - προορίζονται κυρίως για παιδιά, για φιλοζωικές οργανώσεις, για την αντιμετώπιση καταστροφών στην χώρα, για επαίτες, για αστέγους, όπως επίσης για την εκκλησία και θρησκευτικές οργανώσεις.

Ο αριθμός των οργανώσεων που μοιράζονται την ιδιωτική αυτή φιλανθρωπική βοήθεια, έχει εξαπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ τα μεγαλύτερα ποσά των δωρεών λαμβάνουν η κεντρική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, ο Αυστριακός Ερυθρός Σταυρός και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ο αριθμός των πολιτών στην Αυστρία που προσφέρουν για το συνάνθρωπό τους, αυξήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, σε σχέση με την μικρή μείωσή του στο παρελθόν, και σήμερα ένα ποσοστό 60 % του πληθυσμού άνω των 16 ετών, φέρεται να προσφέρει για το συνάνθρωπο.

 Όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, η Αυστρία είναι παραδοσιακά μια χώρα των σχετικά μικρών ανθρωπιστικών δωρεών με μεγάλη συμμετοχή του γενικού πληθυσμού, αλλά με πολύ μικρή συμμετοχή των πλουσίων.

Το ύψος της ετήσιας κατά κεφαλήν ανθρωπιστικής βοήθειας των Αυστριακών, ανέρχεται σε 113 ευρώ και το ποσό αυτό είναι αρκετά υψηλότερο, από εκείνο άλλων χωρών - της Τσεχίας ή της Γαλλίας για παράδειγμα - αλλά είναι χαμηλότερο από εκείνο της Σουηδίας και απέχει σημαντικά από εκείνο της Ελβετίας όπου είναι υπερδιπλάσιο. 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.