Δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο για το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού

Δωρεάν ή μειωμένο κατά 50% εισιτήριο για τους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους ζητά ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς & Νήσων «μετά την εικόνα των αρχαιολογικών χώρων που άνοιξαν μεν στις 18/5 αλλά έχουν ελάχιστους ή δεν έχουν καθόλου επισκέπτες», όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

«Αψευδής μάρτυρας η εικόνα πέριξ της Ακρόπολης και των εκδοτηρίων την Παρασκευή 22/5/2020 το μεσημέρι. Ίδια εικόνα υπάρχει σε όλη την Αττική και την Ελλάδα. Στο κορυφαίο μνημείο της χώρας, την Ακρόπολη», συνεχίζει η ανακοίνωση «τις 3 πρώτες μέρες της λειτουργίας εισπράχθηκαν μόλις 4.500 ευρώ. Ακόμη και την Κυριακή, από τις 8 π.μ. ως τις 8 μ.μ. ανέβηκαν στην Ακρόπολη πολύ λιγότεροι από 1.000 επισκέπτες!»

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΠΠΠΟ, με την ανακοίνωσή του επανέρχεται στην πρότασή του ότι «όπως υπάρχουν μειώσεις σε τιμές εισιτηρίων σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. μεταφορές αστικές και υπεραστικές, κινηματογράφοι κ.λ.π.), έτσι θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, για το διάστημα μέχρι να επανέλθει κανονικά ο τουρισμός. Είναι εξάλλου γνωστό, ότι αν αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε πολιτιστικούς χώρους αρμοδιότητας του ΥΠΠΟΑ, θα υπάρξει κι αντίστοιχη οικονομική παράλληλη δραστηριότητα σε τομείς που συνδέονται άμεσα με την επίσκεψη σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ καταλήγουν επικρίνοντας την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ για «μετακινήσεις εργαζόμενων» προκειμένου, όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση «να καλυφθούν οι δικές της καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη από μήνες πρόσληψη του ΙΔΟΧ προσωπικού». Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά «την άμεση επιστροφή των συναδέλφων τους στις θέσεις τους και να προσληφθεί άμεσα το ΙΔΟΧ προσωπικό».

Αντώναρος για Δένδια και casus belli: «Το έκανε και ο Κοτζιάς και πέφτανε να τον φάνε ζωντανό!»

Αντώναρος για Δένδια και casus belli: «Το έκανε και ο Κοτζιάς και πέφτανε να τον φάνε ζωντανό!»

Το σχόλιο για τη σαφή διαφοροποίηση Δένδια από τους πανηγυρισμούς του Μαξίμου για τις συμφωνίες…

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως για τη Γάζα η Γενική Συνέλευση, μετά το αμερικανικό βέτο

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως για τη Γάζα η Γενική Συνέλευση, μετά το αμερικανικό βέτο

Το σχέδιο ψηφίσματος εκφράζει ανησυχία για την «καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας» και…