Δωράκι Κυριάκου στον… σοφό Βενιζέλο «καρφώνει» η Καθημερινή – Του προτείνουν θέση με γόητρο στην Ευρώπη

Η ιδέα και η υλοποίηση ανήκουν στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά η... έγκριση «χωρίς δεύτερη σκέψη» ήρθε κατευθείαν από το Μέγαρο Μαξίμου

3970342

Για πρόταση-έκπληξη του Μεγάρου Μαξίμου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάνει λόγο η στήλη Θεωρείο της Καθημερινής, αναφερόμενη σε κινήσεις που έχουν γίνει προκειμένου να βρεθεί… ως δια μαγείας στην επταμελή Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η καλά πληροφορημένη στήλη του Σταύρου Παπαντωνίου, η ιδέα ανήκει στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έκανε και τις απαραίτητες συνεννοήσεις, έχοντας πρώτα λάβει… ενθουσιώδη έγκριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Θεωρείο της Καθημερινής αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ενα πολύ ενδιαφέρον άνοιγμα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο έκανε τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικεφαλής της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε στη γ.γ του Συμβουλίου, Μαρία Μπούριτς, την ελληνική θέση στην επταμελή Επιτροπή των Σοφών να καταλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η ιδέα του Βαρβιτσιώτη είχε βεβαίως προηγουμένως την έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη και είχε συναινέσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Η Επιτροπή των Σοφών είναι μία ad hoc Επιτροπή που συστήνεται από τη γενική γραμματέα, με σκοπό να μελετήσει τα επόμενα βήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης εν μέσω πολέμου, ενεργειακής κρίσης και γεωπολιτικών αλλαγών. Θεωρώ βέβαιο δε, πως η πρόταση γνωστοποιήθηκε στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που εξακολουθεί να κινείται στην εθνική γραμμή, πως το μείζον δεν είναι το κόμμα από το οποίο προέρχεται κάποιος, αλλά το πόσο μπορεί να προσφέρει στη χώρα».

Κως: Γερμανός έμεινε δυο μήνες στη φυλακή λόγω συνωνυμίας – Πώς έγινε το απίστευτο «μπέρδεμα»

Γερμανός

Κως: Γερμανός έμεινε δυο μήνες στη φυλακή λόγω συνωνυμίας – Πώς έγινε το απίστευτο «μπέρδεμα»

Μια απίστευτη ιστορία μας έρχεται από την Κω, όπου ένας Γερμανός έμεινε φυλακή για δυο…

17 Κλωστές: Αποθέωση στο Twitter για Βλάχο και Τσαφούλια με την ολοκλήρωση της συγκλονιστικής σειράς

klostes

17 Κλωστές: Αποθέωση στο Twitter για Βλάχο και Τσαφούλια με την ολοκλήρωση της συγκλονιστικής σειράς

«Πάνω στις Καλοκαιρινές, τη Μέγα Πολιτεία, ο Λαγωνάρης έκανε μέγα ματοχυσία… Πάνω στις Καλοκαιρινές, αγνάντια…