Δώρα Χρυσικού: Οι λόγοι που μίλησε δημόσια για τον καρκίνο (Video)

«Ήταν μια συνειδητή απόφαση» - Τα συγκλονιστικά λόγια της ηθοποιού για τη μάχη με τον καρκίνο και οι λόγοι που αποφάσισε να μιλήσει.

NewsRoom 25/10/2021 | 14:30

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού μίλησε στην εκπομπή «Τι λες τώρα», για τη συμμετοχή της στη «Γη της Ελιάς», για την προσωπική της σχέση με τον σύντροφο της ζωής της καθώς και για την απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο.

Αρχικά, όσον' αφορά την προσωπική της ζωή, η Χρυσικού είπε, «στα 44 μου χρόνια και έχοντας βιώσει μια σχέση με έναν άνθρωπο, ο οποίος μου στάθηκε, είναι ο άνθρωπός μου και ο σύντροφος της ζωής μου, νομίζω πλέον πως ο έρωτας είναι ένα πράγμα το οποίο σε κάνει να χάσεις τα λογικά σου».

Στη συνέχεια, μιλώντας ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο, η ηθοποιός είπε τα εξής:

«Δεν ήταν γενναία η απόφαση να μιλήσω για το πρόβλημα της υγείας μου, αλλά ήταν μια συνειδητή απόφαση. Δεν έχω μιλήσει όμως για τους λόγους που με έκαναν να μιλήσω ανοιχτά και οι λόγοι ήταν πολλοί».

«Ο πρώτος είναι διότι είμαι ένας άνθρωπος πολύ ειλικρινής και διαφανής με την έννοια πως δεν έχω μια άλλη ιδιωτική εικόνα. Έτσι διατηρώ και την ηρεμία μου και δεν νιώθω κατακερματισμένη. Από μικρή είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη σε σχέση με την ορατότητα των ανθρώπων, την ισότητα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες παλέυω για αυτό σε όλη μου την ζωή. Πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε, «Ίσως αν δεν έκανα την σειρά να μην το έλεγα γιατί εκείνη την στιγμή ίσως να ένιωθα πως δεν υπάρχει λόγος να το πω. Παίζοντας όμως σε μια σειρά που βλέπεις καθημερινά, θα έβλεπε ο κόσμος ότι η εικόνα αυτού του ανθρώπου αλλάζει. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην το κάνω. Ο δεύτερος λόγος που το έκανα είναι γιατί το όφειλα ηθικά στους συνεργάτες μου. Και το όφειλα ηθικά γιατί διαγνώσθηκα με αυτό το πράγμα μετά ακριβώς από τον πιλότο», ανέφερε και είπε κλείνοντας…

«Ο τρίτος λόγος που μίλησα δημόσια είναι γιατί θεωρώ ότι το δικό μου παράδειγμα, ως βίωμα και ένας άνθρωπος που πέρασε και περνάει αυτό τον Γολγοθά, ήθελα να δώσει το μήνυμα ότι είμαι εδώ, το έχω εντάξει στη ζωή μου, δουλεύω και θεώρησα ότι αυτό μπορεί να δώσει κουράγιο σε κάποιους ανθρώπους».

Δείτε το βίντεο